Cropped landscape
Gazdaság
Bizalomerősítő az, hogy itthon van a nemzet aranya
2018-03-0620:28
Alapvetően bizalomerősítő funkció miatt született döntés Magyarország aranytartalékának visszahozatalára – erről Palotai Dániel, a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója beszélt Napi aktuális című műsorunk keddi adásában. A most visszakerült mintegy három tonna arannyal hazánk teljes aranytartaléka itthon van.

A Magyar Nemzeti Bank kedden jelentette be, hogy visszakerült Magyarországra az ország aranytartaléka, a hozzávetőleg 100 ezer uncia nemesfém (sorszámozott aranyrudakról van szó) Londonból érkezett Budapestre. A jelenlegi árfolyamon számolva 130 millió dollár - 33,1 milliárd forint - értékű jegybanki aranytartalék hazahozataláról teljes egyetértésben döntött az MNB vezetése. 

A jegybank ügyvezető igazgatója az ECHO TV-ben megerősítette, hogy az aranytartalék országon belüli birtoklása, ami összhangban van a nemzetközi trendekkel, tovább erősítheti a Magyarország iránti piaci bizalmat, ezen felül az állampolgárok felé is bizalmat sugároz az, hogy otthon van a nemzet aranya. 

Palotai Dániel példaként említette a Seuso-kincsek hazahozatalát, vagy éppen a Szent Korona visszakerülését Magyarország területére. 

A teljes adás: 
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ