Cropped landscape
Sport
Ki korán kelt, McLarent lelt
2018-02-2312:10
Az autó bemutatók hetét a kívülről-belülről alaposan megváltozott McLaren zárta. Az idén Renault motorra váltó wokingiak tavalyhoz képest alaposan átszínezték konstrukciójukat. Szinte olyan festést választottak, amellyel Fernando Alonso indult az Indy500-on 2017-ben.

- Papp Csaba írása
A McLaren a többi csapattal ellentétben a kora reggeli időpontot választotta az új modell leleplezésére. A wokingiak idénre is a narancssárga színösszeállítás mellett voksoltak, amely kísértetiesen hasonlít Alonso indianapolisi papaya-színű versenygépére. A különleges árnyalatot sötétkék egészíti ki, amely az első szárnyon, és a motorborítás tetején figyelhető meg főként. A fekete csak néhány ponton kapott helyet, a Halón és olyan aerodinamikai elemeken, melyeket a csapat vélhetően rejtegetni szeretne (például a különlegesen kialakított bargeboardon, az első tengely mögött). Messziről felhívja magára a figyelmet a hátsó szárny is, melynek oldallapjai érdekes „vágásokat” tartalmaznak.

Először hajtja az autót Renault-motor

A McLarennél számos változás történt tavalyhoz képest. A legfontosabb, hogy a szebb napokat is megélt Honda-erőforrást idénre Renault-motorra cserélték. Emellett a egy brazil olajcég, a Petrobras matricái is felkerültek a MCL33-asra, amely gyártó üzemanyagát majd 2019-től használják.

A szponzorokkal ellentétben a pilótafelállás nem változott, Stoffel Vandoorne második, Fernando Alonso 17. Formula-1-es szezonját kezdi meg. A kétszeres világbajnok spanyol 2005-ben, és 2006-ban is Renault-val nyerte világbajnoki címeit, így talán nem túlzott, amikor a következőket állította:

A McLaren mindig is bajnokesélyes alakulat volt, ez azonban az elmúlt években nem látszott. A festéssel a szurkolók kedvéért visszatértünk a csapat DNS-éhez. Az elsődleges feladatunk most, hogy optimalizáljuk az autót. Egyelőre még nem tudjuk, ki hogy áll, de remélem, mi is ott leszünk a bajnoki harcban. A Mercedes az a csapat, amelyiket le kell győzni" 
–nyilatkozta Alonso.

A legendás brit istálló versenyzői legutóbb a 2014-es az Ausztrál Nagydíjon végeztek dobogós helyeken, miután Daniel Ricciardót utólag kizárták. Az ítéletet követően Kevin Magnussen második, míg Jenson Button a harmadik pozícióban zárt.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ