Cropped landscape
Sport
Lebuktatta magát a Toro Rosso
2018-02-2211:44
Bár a hivatalos autó bemutatót csak jövő héten hétfő reggelre tervezték, a Toro Rossónál besétáltak a saját csapdájukba. Addig-addig pakolták fel a különféle közösségi felületekre az új STR13-as bejáratásáról a mini videókat, amíg úgy döntöttek: „inkább mutassuk meg az autót.”

- Papp Csaba írása
Ha abból indulunk ki, milyen kínszenvedésen ment keresztül a Honda és a McLaren az elmúlt években, nem feltétlen jó ómen a japánok motorját megvásárolni. Azonban a barátságos olaszok az F1-ben jártas szurkoló, újságíró arcára mosolyt csaltak első nyilatkozataikkal a szerdai shakedown-t követően: „Eddig minden rendben volt, pozitív meglepetést jelent a Honda!”

„A japánok hihetetlenül motiváltak és lelkesek, de azért akadnak problémák. Ott vannak a nyelvi korlátok, illetve a távolság, hiszen Szakura elég messzire van Faenzától. Azt látom, hogy az akarat megvan, és úgy gondolom, tanultak a hibáikból. A tesztpados próbák alapján a motor megbízható, és az is lehetséges lesz, hogy az erőforrás a szezon közepére a Renault szintjére jöjjön fel”
- nyilatkozott optimistán Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója.

Az autó fényezése nem módosult érdemben a tavalyihoz képest. Változást csupán az orrkúpon megjelenő Honda embléma okoz. Szintén szembetűnő, hogy a Halo felső gyűrűjéhez egy aerodinamikai elemet rögzítettek. Sőt, az eddigi legszélesebb légbeömlőt láthatjuk a versenyző feje fölött.

Ugyan kevés tapasztalattal rendelkeznek versenyzőik, ennek ellenére nagy dobásra készül a Pierre Gasly-val és Brandon Hartley-val felálló olasz istálló. Célként tűzték ki a konstruktőri bajnokság első hat helyének valamelyikét.

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ