Cropped landscape
Sport
Sainzcal és Hülkenberggel lépne előrébb a Renault!
2018-02-2018:51
Újabb autóval bővült az idei Forma-1-es paletta! A Sauber kora délutáni bemutatóját követően Enstone-ban lehullt a lepel a legújabb Reanult-ról.

- Papp Csaba írása
„Allons enfants de la Patrie, le jour de gloire est arrivé.” Azaz: Előre ország népe, harcra ma győzelem vár, hív hazánk! Kezdődik a francia himnusz.

De vajon visszatér-e új autójával a Renault az élmezőnybe? (Nem mellesleg, 2016-os visszatérésükkor ötéves tervben tűzték ki célul az újabb diadalt. Ez pedig a harmadik szezonjuk lesz…)  Kétségünk nem lehet afelől, hogy Carlos Sainzcal és Nico Hülkenberggel a soraiban erre készül a francia alakulat. A pilótapáros ugyan csak a tavalyi év második felében állt össze, de valamennyi versenyt az erős pontszerző helyeken záró duó idén még előrébb lépnéne! Hülkenberg elmondása szerint már alig várja, hogy kipróbálhassa a legújabb Renault-t.

Nemhiába, az eddig bemutatott autók közül talán a „legdögösebbet” kaptuk kedd délután. Első pillantásra szembetűnik, hogy oldalnézetből jóval feketébb az RS28-as, mint egy évvel ezelőtti testvére. Szemből, illetve felülnézetből pedig a sárga dominál. A különleges festés pedig jókora fejtörést okozhat az ellenfeleknek a járgány aerodinamikai kidolgozottságát illetően.

Arra, hogy mit várnak az idénytől, Cyril Abiteboul, a Renault ügyvezetője lényegre törően válaszolt.

"A fő célunk 2018-ra az, hogy az eredmények tekintetében jelét mutassuk a fejlődésnek. Minden tekintetben előrelépést akarunk elérni: a hajtásláncban, a karosszériában, a pilóták terén és műveleti szempontból is."

Ha már hajtáslánc, vannak olyan csapatok a mezőnyben, amelyek szintén előrelépést várnak a Renault-tól ezen a téren...

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ