Cropped landscape
Sport
Megjött az első igazi F1-es fecske, a Williams FW41-ese
2018-02-1521:07
Bár a Haas istálló renderelt képeken szerdán már „leleplezte” 2018-as F1-es versenyautóját, az első igazi bemutatóra csütörtökön került sor a kelet-londoni Village Underground rendezvényközpontban, ahol a Williams fedte fel idei autóját.
Az autón az egyik legszembetűnőbb változás természetesen a Glória, mely védőkeret idéntől minden egyes autón kötelezően megjelenik. A Halo a versenyzők fejét hivatott védelmezni, de a legújabb hírek szerint a mérnököket egészen megizzasztotta az applikálásuk.
 
Ami a Williams versenyzői felállását illeti, Lance Stroll maradt, a csapat az idéntől véglegesen nyugdíjba vonuló Felipe Massa helyére viszont az orosz Szergej Szirotkint ültette, a kispadra pedig azt Robert Kubicát, aki sokáig esélyes volt a versenyzői posztra. 
 
Az autóról a tavaly ilyenkor a Mercedestől a Williamszhez érkező Paddy Lowe technikai igazgató elmondta, az FW41-es nem a tavalyi másolata: 

„Az F1-es autók valamelyest hasonlítanak az elődjükre, de az új konstrukciónk számos tekintetben szakított a hagyományokkal. Az általunk újonnan választott filozófia a tervezők és aerodinamikusaink új hozzáállását tükrözik, amitől jobb teljesítményt várunk”
 - mondta Lowe.
 
Az FW41 az első barcelonai tesztnapon, február 26-én gurul pályára.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ