Cropped landscape
Gazdaság
Stabillá vált a magyar adórendszer
2018-02-1306:15
Stabillá vált a magyar adórendszer, többek között ennek is eredménye, hogy jó állapotba került a gazdaság - mondta a Magyar Időknek Lőcsei Tamás, a tanácsadással foglalkozó PwC cégtársa.
A szakértő úgy vélekedett:
Az elmúlt nyolc év alatt egyértelműen kiderült, hogy az egykulcsos személyi jövedelemadóval és az alacsony társasági adóval az állam a jövedelmeket mérsékelten adóztatja, a fogyasztást viszont jelentősen és emelkednek az állam bevételei.
Lőcsei Tamás szerint ugyan a 27 százalékos áfa nemzetközi összevetésben valóban magas, de célzott áfacsökkentés így is létezik. Szerinte jó ötlet volt az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer, az online pénztárgépek bevezetése, ahogy az online számlázóprogramok és az adóhatóság közötti kapcsolat nyárra tervezett megteremtése is. Hozzátette: a feketegazdaság ellen a készpénzforgalom visszaszorítása is nagy fegyvertény lenne. Lőcsei Tamás a pozitív változások közé sorolta a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál a bevallások elkészítését, de szerinte ezen a téren tovább lehetne erősíteni a digitális folyamatokat, beleértve az ügyek kezelését, a revizori tevékenység támogatását vagy éppen a kockázatelemzést. Kitért arra is, hogy összességében kevesebb a multiknak juttatott támogatás, mint korábban.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ