Cropped landscape
Vélemény
Bayer Zsolt: Búsuló Juhász
2018-02-1307:32
Milyen érdekes! Más esetben „nem zörög a haraszt”, igaz? Más esetben kötelezően előkerül egy ismeretlen „ismerős”, aki látta, tudja, hallotta, hogy melyik kórházban szokták „összerakni” másvalaki összevert feleségét? 
Most nincs semmi egyéb, csak „a gaz hatalom rárontott szegény Juhász Péterre?” És ezek után nézzünk néhány jellemző mozzanatot!
 
Az első és legfontosabb, hogy szegény Juhász Péter, aki most éppen a búsuló juhászt játssza – „Utószor látlak én, szivem szép tavasza! / Utószor szólt itten furulyám panasza; / Utószor ölellek, utószor csókollak, / Örökre elmegyek, örökre itt hagylak!” – így valahogy, csak a mi Juhászunk nem egy afféle szimpla kis juhász, holmi Kukorica Jancsi, de nem ám, ő mindeközben feldobja magát kicsike fűvel, és tejjel-mézzel folyó Kánaánt ígér a népnek, szóval ez a mi Juhászunk azonnal „Fidesz-médiázni” kezd.
 
Annyira szánalmasak vagytok már ezzel! Itt hivatalos iratokról van szó, amelyek kikerültek a Borshoz. Ez a történet innen kezdődik, a Fidesz-médiázás csak egy nyomorult műpolitikus első, utolsó és köztes reakciója. Ezeknek mindenről ez jut eszükbe, pontosabban az eszük helyébe.
 
Amúgy maga a mi búsuló juhászunk védekezik azzal, hogy élettársa ügyvédei fenyegették meg bizonyos anyagok nyilvánosságra kerülésével. Ezt, ha megengedik, eleve fenntartással fogadom, ennyire idióta ügyvédek nincsenek, különösképpen egy Juhász esetében, akiről mindenki tudja, hogy mindent és bármit, még volt élettársa szavait is felveszi, életét egy bekapcsolt kamerával éli, mert hát ezek ilyen alakok.
 
És akkor majd pont az ügyvédek fogják megzsarolni, jaj, hagyjuk már ezt… De ha már Juhász ezzel védekezik, szóval hogy az ügyvédek, meg zsarolás, meg Bors, akkor hogy jön ide a Fidesz-média? (Amúgy képzeljük csak el, amint valaki eljuttatná Juhászhoz egy válófélben lévő fideszes politikus szaftos periratait arról, hogy válófélben lévő fideszes politikus verte, bedrogozta és bezárta a feleségét.
 
Nos, önök szerint a mi kis búsuló juhászunk vajon mit kezdene ezzel az anyaggal? Bezárná a páncélszekrényébe vagy elégetné, mondván: pfuj-pfuj, micsoda gusztustalan inszinuáció már ez, egy szegény fideszes politikust akarnak így lejáratni! Vagy rohanna vele a dékás-maszopos-együttös-jobbikos médiához? Hát persze, hogy rohanna! Mert ez csak akkor gusztustalan lejáratás meg Fidesz-média, ha ő az áldozat, minden más esetben tök ok, igaz, Juhászka, te gyáva, ócska, pitiáner moral insanity?)
 
És akkor nézzük azt a dékás-maszopos-együttös-jobbikos médiát, pontosan ennek prototípusát, az Indexet. A portálon ezt olvashatjuk az ügy kapcsán – figyelem, kössék be a biztonsági övüket a fotelben és kapaszkodjanak, idézet következik –: „Arra a kérdésünkre, hogy ­került-e aközben fizikai kontaktusba a keze volt élettársa arcával, elmondta, hogy ez egy egyórás, durva dulakodás volt, ami közben szerezhetett sérülést volt élettársa, de ő szándékosan soha, így akkor sem ütötte meg: »ez egy dulakodás volt utána, egyórányi dulakodás következett, ahol folyamatosan támadt nekem Józsa, és én védekeztem. Ez egy csúnya dulakodás volt, de ennek a tisztázása a bíróságra vár.«”
 
Így kell a lehető legalaposabban alákérdezni Juhásznak. „Került-e fizikai kontaktusba a keze volt élettársa arcával”, hú, tesó­káim, ilyen nincs! Illetve van, Woody Allen óta van, így ismerjük a legvalószínűbb forgatókönyvet: Juhász volt élettársa öklön vágta szegény búsuló juhászt az állával, majd még térden is ütötte az orrával. Eközben Juhász folyamatosan védekezett.
 
Na, elmész te, barátom, tudod hová, de pánikszerű fürgeséggel!

Bayer Zsolt (Magyar Idők)
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ