Cropped landscape
Gazdaság
Megújult az eplényi sípálya
2018-02-1013:46
eplény, sípálya, felvonó, síaréna
Új sípálya, és felvonó várja az Eplényi sípályára érkező vendégeket. Ünnepélyesen adták át Magyarország legnagyobb kezdő sípályáját, illetve egy négy évszakos kétüléses felvonót is, amely a téli szezonban a síelőket, tavasztól-őszig pedig a túrázókat szállítja majd.
Állami támogatásnak köszönhetően a tavalyi évben számos fejlesztés valósulhatott meg a Síaréna területén. 

Révész Máriusz kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos:

2016 decemberében a kormány úgy döntött, hogy általánosságban támogatja azokat, akik Magyarországon sípályafejlesztésre adják a fejüket és a beruházás 25-30 százalékát a kormány magára vállalja, így történt ebben az esetben is. Egy körülbelül 500 milliós beruházásról beszélünk, amihez 150 millió forintot biztosított a kormány.
Az új sípálya egy kilométer hosszú és ötven méter széles, kék jelölésű pálya, ehhez épült meg a szintén egy kilométer hosszú kétüléses sífelvonó, mely négy évszakos üzemre létesült, tehát tavasztól őszig libegőként és kerékpárosok szállítóeszközeként tud működni. 

Ebele Bálint a Síaréna Kft. ügyvezető igazgatója híradónknak elmondta, hogy az egy kilométer hosszú sípálya teljes hosszában húzódik az új felvonó is. Hozzátette, hogy a pálya igazán kedvez a kezdők számára, hiszen széles és biztonságos. 

A új létesítményt Márfi Gyula veszprémi érsek áldotta meg, majd ezt követően a sí szerelmesei rögtön birtokba is vették.

ECHO TV – A nemzet hangja – Híradó 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ