Cover
Belföld
Még kérdéses, hogy kit indít Gyöngyösön az MSZP
2018-02-0718:42
mszp, molnár gyula, gyöngyos, Fodor Gábor, hiesz györgy
A könnyeivel küzdött Gyöngyös szocialista polgármestere, amikor bejelentette: visszalép az országgyűlési képviselői jelöléstől, és kilép az MSZP-ből is. Hiesz György, a helyi MSZP alapítója azt mondta, a szocialisták vezető személyiségei közül többen nem akarták, hogy képviselőjelölt legyen. Az MSZP elnöke úgy reagált: Hiesz György váratlan bejelentését sajnálattal, de tudomásul vette. Arról még nem döntöttek, hogy helyette Fodor Gábort indítják-e a körzetben.
Elsírta magát Gyöngyös szocialista polgármestere, miközben arról beszélt a közösségi oldalán kitett videóban, hogy visszalép az országgyűlési képviselői jelöléstől, és kilép az MSZP-ből. Hiesz György azt is mondta, hogy az MSZP-ben többen is vannak, akik nem akarták, hogy ő legyen továbbra is az országgyűlési képviselő-jelölt. A szocialista párt ugyanis úgy tervezi, hogy Fodor Gábort, a Magyar Liberális Párt elnökét indítja Gyöngyösön.

Az Molnár Gyula sajnálattal vette tudomásul Hiesz György távozását. A pártelnök ugyanakkor azt is mondta: még nem döntöttek, hogy valóban a liberális Fodor Gábort indítják Gyöngyösön.  
Nevet nem fogok tudni most mondani, mert a taggyűlés fog erről dönteni, aztán nyilván majd ezt gyorsan jóváhagyjuk, de biztosan gondolom, hogy az MSZP-Párbeszéd fog jelöltet állítani, tehát lesz saját jelöltünk abban a körzetben.
- mondta az MSZP elnöke.

Sajtóhírek szerint az MSZP azért tartja esélyesnek Fodor Gábort a heves megyei településen, mert a liberális párt elnöke Gyöngyösön született. 1994-ben pedig SZDSZ-es jelöltként mandátumot tudott szerezni. Kerestük Fodor Gábort, de adásunkig nem válaszolt.

A gyöngyösi körzet egyébként nemcsak a liberálisoknak és a szocialistáknak fontos: itt méretteti meg magát a szintén helyi születésű Vona Gábor, aki 2014-ben lemaradt a fideszes jelölt mögött. A jobbik elnöke korábban az ügy kapcsán azt mondta: számára nem Fodor Gábor, hanem sokkal inkább a fideszes Horváth László jelent kihívást.

ECHO TV - A nemzet hangja - Híradó
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ