Cover
Belföld
Durva zuglói maffiavilágot piszkált meg Lévai Katalin
2018-02-0711:03
Ezzel pont nem elriasztanak, hanem még harcosabbá tesznek – így reagált Lévai Katalin volt szocialista miniszter arra, hogy mialatt az egyik tévécsatornán bejelentette, hogy indul az idei országgyűlési választásokon, betörtek az irodájába. Elmondása szerint többen is figyelmeztették, hogy jól gondolja meg, hogy indulni akar-e Zuglóban, ugyanis ott indul az MSZP színeiben az a zűrös ügyekből is ismert Tóth Csaba is, akit Juhász Péter, az Együtt elnöke nettó maffiózónak nevezett. Lévai szerint nincs köze Tóth Csabának a betöréshez, legalább is „szeretné ezt hinni”.

A Lendülettel Magyarországért színeiben induló volt európai parlamenti képviselőnő a párt választási kampánynyitója után beszélt a PestiSrácok.hu-nak arról, hogyan érintette, hogy indulásának bejelentésével párhuzamosan betörtek az irodájába. Lévai Zuglóban indul, ott, ahol az MSZP-DK-Párbeszéd közös jelöltje, a szocialista Tóth Csaba is megméretteti magát.

Tóthnak a PestiSrácok.hu őszi oknyomozó cikke, majd az Origo.hu összeállítása szerint meglehetősen sok zűrös ügye volt már az MSZP-ben: 2002-ben lett a Vas megyei MSZP tagja, majd érkezését követően a helyi pártszervezetekbe és az utánpótláscsapatba, a Fiatal Baloldal Ifjú Szocialisták (Fibisz) közé özönleni kezdtek az új tagok. 2003 tavaszán Tóth már megyei elnökhelyettes volt. A cikk szerzője hangsúlyozta, 2003 végén a megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke azt állította, hogy Tóthék megvásárolták az új belépőket. Az ügy kivizsgálását követően Tóthot kizárta a pártból az MSZP megyei etikai bizottsága, de az országos testület fél évvel később felülbírálta a döntést. Mindeközben megyei elnökké is megválasztották Tóth Csabát. Hiller István akkori pártelnök végül teljes körű tagrevíziót és tisztújítást rendelt el. A portál kiemelte, a döntésében szerepet játszhatott az is, hogy Tóth és barátainak a neve felmerült fiktív Fibisz-szervezetek alapításáról készült jegyzőkönyvek hamisításában, sőt nyomozás is indult magánokirat-hamisítás miatt: végül gyanúsításokra igen, vádemelésre azonban nem került sor, mivel az eljárást megszüntették. 
Juhász maffiózónak nevezte Tóth Csabát

A tisztújítás során Tóth nem került be a megyei vezetésbe, majd távozott is Vasból, hogy pár hónap múlva Zuglóban bukkanjon fel. Feltűnését követően rohamosan emelkedni kezdett a taglétszám, és a belépők nem elhanyagolható része a hírek szerint nem zuglói lakos volt. A belépésekre válaszul ellenbelépések indultak, majd a helyi MSZP elnöke tagfelvételi moratóriumot rendelt el. Ezt a párt magasabb szintjein felülbírálták, és a harc Tóth Csaba elnökké választásával ért véget – írta az origo.hu. Tóth Csabával kapcsolatban egyébként Juhász Péter, az Együtt elnöke is azt mondta néhány hete, hogy „róla a maffiózó szó nyugodtan kijelenthető” és ő olyan személy, „akit nagyon sokan nem engednénk be a lakásunkba”.
 
Lévai Katalin a TV2 hétfői, reggeli műsorában azt mondta, „nem zárható ki, hogy ennek (a betörésnek – a szerk.) van politikai üzenete”. 
 
A PestiSrácok.hu stábja szerette volna tudni, hogy Lévai Katalin szerint melyik politikai ellenfele áll a szégyenteljes akció mögött. Ezt a kérdést egyébként a sajtótájékoztatón is feltették Lévainak, volt, aki konkrétan Tóth Csabára is rákérdezett, hogy a szocialista politikusnak lehet-e köze a dologhoz, de Lévai úgy fogalmazott, bízik abban, hogy nem politikai megfélemlítésről van szó, és cáfolta, hogy Tóth Csabának köze lenne a bűncselekményhez. 
A „tévé ügyvédje” lekurvázta Lévai Katalint

A baloldal televíziós ügyvédje, Juszt László magából kikelve esett neki az MSZP volt esélyegyenlőségi miniszterének. 

"Mennyit kaphatott ez a politikai prosti (elnézést kérek a kurváktól, nem őket akartam bántani), aki most egy másik sarokra állt ki? Ahogyan drága Hofi Géza mondta: “ebbe már ültem egy kicsit, most ebbe is beleülök…" - írta közösségi oldalán ATV egykori műsorvezetője.

Juszt László a balliberális kormányok idején a köztévében vezethette A tévé ügyvédje című műsorát. A műsorvezető mellesleg a balatonszárszói balliberális roncsderbik visszatérő vendége volt. Mindezek tükrében nem meglepő, hogy ilyen mélyen érintette, hogy valaki veszélybe sodorja kedvenc pártja(i) választási esélyeit. 

PestiSrácok.hu
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ