A szintetikus és a természetes vitaminok között nincs különbség. A szintetikust ugyanúgy állítják elő, mint a növények, ugyanazok az enzimek felhasználásából, ugyanazzal az alapanyaggal – magyarázta Szász Máté.
A biológus hozzátette, hogy sokkal jobb lenne természetes vitaminokat fogyasztani, de a mai világban sokkal nehezebb ezekhez hozzájutni.
Nemrég jelent meg egy olyan tanulmánya, amely leírta, hogy az 1960-as évekhez képest a gabonák, zöldségek, gyümölcsök de még a tej is jelentős mértékben vesztette el mikrotápanyag-tartalmát.
Minden nap egy alma az orvost távol tartja, csak abban az esetben igaz, ha nyakon dobjuk vele, hiszen az almában mindössze három milligramm C-vitamin van – reagál Szász Máté, Klausmann Viktor által felvetett mondásra.
Tehát alapvetően rá vagyunk szorulva a szintetikus vitaminokra - folytatta a biológus. Sokan, akik elkezdenek egészségesen élni, egy-két hét elteltével elmúlik a lelkesedésük és csökken a napi zöldség-gyümölcs bevitel, így a vitaminé is. Egy normál, alap multivitamin semmilyen kockázatot nem jelent- tette hozzá.
A D-vitamin kiemelt fontosságú, hiszen csökkenti a megfázások és a fertőzések kockázatát, de gyakorlatilag az összes fontos népbetegség kialakulást csökkenti. Például: szív-és érrendszeri megbetegedés, daganatképződést, vastagbél, illetve emlődaganat kockázatát is jelentősen csökkenti. Valójában a D-vitamin a szervezetünk előhormonja.
A TELJES BESZÉLGETÉS IDE KATTINTVA TEKINTHETŐ MEG.
ECHO TV – A nemzet hangja – Tudakozó