Cropped landscape
Belföld
Fidesz: Csúsztatnak a baloldali pártok a 3-as metró akadálymentesítésével kapcsolatban
2018-02-0609:58
fidesz, 3-as metró, kocsis máté, Tarlós István, akadálymentesítés, Horváth Csaba, Hagyó Miklós, Gy. Németh Erzsébet, Demszky Gábor
Mellébeszélnek és csúsztatnak a baloldali pártok a 3-as metró akadálymentesítésével kapcsolatban, az általuk kezdeményezett népszavazási kérdés pedig értelmetlen - közölte a Fidesz kedden az MTI-vel.
A nagyobbik kormánypárt Kocsis Máté, a Fidesz budapesti elnöke által jegyzett közleményében arra reagált, hogy kilenc ellenzéki párt hétfőn aláírásgyűjtést kezdett azért, hogy népszavazás dönthessen a felújítás alatt álló 3-as metró teljes értékű akadálymentesítéséről. 

A Fidesz szerint a baloldali pártok "becsapják és heccelik a budapestieket egy olyan ügyben, amellyel városvezetésük és kormányzásuk idején maguk nem foglalkoztak. Horváth Csaba, Hagyó Miklós, Gy. Németh Erzsébet és Demszky Gábor a kisujját sem mozdította a 3-as metró felújításával kapcsolatban, hagyták teljesen lepusztulni a fővárosi tömegközlekedést, és a 2-es metró akadálymentesítését sem végezték el". Ehelyett a baloldali politikusok "szétlopták a fejlesztési pénzeket, és Magyarország történetének legnagyobb korrupciós botrányába keveredtek", melyet már több nemzetközi hatóság is vizsgál - tették hozzá. 

Véleményük szerint ezért nemcsak értelmetlen és hamis az aláírásgyűjtés - amelyet nyilván nem véletlenül időzítettek épp az országgyűlési választási kampányra -, hanem hiteltelen is. Hozzátették: a baloldal sosem a budapesti polgárok érdekeit tartotta szem előtt, hanem saját önös szempontjait, és a mostani akciójukkal is legfeljebb azt tudnák elérni, hogy lelassítanák a 3-as metró felújítását. Hangsúlyozták: a Fővárosi Közgyűlés kormánypárti többsége egyetért Tarlós Istvánnal, támogatja a 3-as metró mielőbbi felújítását, és az akadálymentesítéséért végzett munkát. 

A főpolgármester hétfőn álkampánynak nevezte a népszavazási kezdeményezést, felhívva a figyelmet arra: a Kúria kimondta, hogy a teljes értékű akadálymentesítés nem követeli meg, hogy a megoldás kizárólag lift legyen. 

A népszavazási kérdés a következő: "Akarja-e Ön, hogy a 2017-2020 között történő budapesti M3-as metróvonal felújításával egyidejűleg valósuljon meg ezen metróvonal valamennyi megállójának teljes értékű akadálymentesítése, az 1997. évi LXXVIII. törvény 2. §-ának 1. pontjában meghatározottak szerint?"

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ