Cropped landscape
Belföld
Völgyesi Miklós: Gyurcsány kijelentései bűncselekménynek számítanak
2018-02-0521:15
Gyurcsány terve szerint, aki lojális volt a kormányzathoz, repülne a közszférából. A DK elnöke lenyomozná és “értékelést” állítana ki a több mint 70 ezer hivatalnokról, és akik nem mennek át a szűrésen, azokat távolítaná el. Ennek jogi következményeiről Völgyesi Miklós a legfelsőbb bíróság nyugalmazott tanácsvezető bírája beszélt Napi aktuális című műsorunkban. 
A törvény, a hatóságok eljárásának a tekintélyét és annak a tiszteletét akarja megvédeni és ezért a Büntető Törvénykönyv a hatósági rendelkezés elleni uszítás bűncselekményét rendeli büntetni. Méghozzá három évig terjedő szabadságvesztéssel. 

Gyurcsány Ferenc kijelentéseivel kapcsolatban így reagált: 

Ezek a kijelentések megfelelnek a törvény által büntetéssel fenyegetett elkövetési magatartásnak. Az, hogy a nyomozást elrendelik-e ellene és indul-e ellene eljárás az most egy másik kérdés. De azt kell mondjam, tényállás szerűen kimeríti az ő magatartása, kijelentései ezt a bűncselekményt. 
Aki nagynyilvánosság előtt a köznyugalmat megzavarásra alkalmas módon hatósági rendelkezés ellen általános engedetlenségre uszít, az követi el azt a bűncselekményt – tette hozzá, idézve a Büntető Törvénykönyvet.

A teljes beszélgetés IDE KATTINTVA megtekinthető. 

ECHO TV – A nemzet hangja – Napi aktuális 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ