Cover
Belföld
Hidvéghi Balázs Salah Abdeslam peréről: Az illegális migráció nagy biztonsági kockázat
2018-02-0514:50
párizs, terror, soros-terv
Nagy biztonsági kockázatot jelent az illegális migráció egész Európának - jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfőn az MTI-nek, arra reagálva, hogy Brüsszelben megkezdődött Salah Abdeslam, a 2015. november 13-ai párizsi terrortámadások feltételezett főszervezője büntetőperének tárgyalása. "Ez a per és Salah Abdeslam személye is csak a jéghegy csúcsa" - fogalmazott Hidvéghi Balázs, jelezve, hogy több száz vagy akár több ezer további potenciális terrorista rejtőzködhet még Nyugat-Európában.
Az a közös bennük - mondta -, hogy mindannyian a 2-3 évvel ezelőtti illegális migrációs hullámmal érkezhettek a kontinensre. A Fidesz kommunikációs igazgatója felidézte, hogy Salah Abdeslam Budapesten is járt, a Keleti pályaudvar közelében szállt meg, és innen ment Nyugat-Európába, ahol a szörnyű támadásokat elkövette. Az általa elkövetett párizsi merényletben 130 ártatlan ember halt meg - emlékeztetett. Hidvéghi Balázs szerint ha megvalósulna a Soros-terv és benne a kötelező szétosztási kvóta, mások mellett olyan embereket osztanának szét Nyugat-Európából Magyarországra is, mint ez a terrorista, akiről nem tudták, hogy valójában kicsoda, honnan jött és miért. 

"Ezért mondunk nemet mindenféle szétosztási kvótára, ezért kell megállítani azt a Soros-tervet, amely többek között ezt is erőlteti" - jelentette ki a politikus. A francia fővárosban 2015. november 13-án hét helyszínen követtek el merényleteket. A 130 ember halálát követelő párizsi terrortámadások elkövetői közül többen is Brüsszelben éltek korábban. A támadás elkövetőjeként az Iszlám Állam nevű terrorszervezet jelentkezett.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ