Cover
Belföld
Vona Gábor korábban bukásnak ítélte, most viszont perel a kerítés miatt
2018-02-0108:10
Ellentmondásba került a Jobbik a déli határszakaszon húzódó kerítéssel kapcsolatban. Vona Gábor pártja beperelte a Fideszt a most indított plakátkampány miatt, amelyben a kormánypárt azt állította, hogy a Jobbik is lebontaná a kerítést. Ugyanakkor Vona Gábor még 2015-ben az ECHO Televíziónak mondta azt, hogy szerinte a kerítés alkalmatlan Magyarország megvédésére. 
A kerítés az egy hatalmas bukás. Azt gondolom, hogy a kormány bevándorláspolitikájának a bukása történt meg. A kerítés még föl sem épült, de már nyilvánvalóvá vált, hogy alkalmatlan Magyarország megvédésére
– e szavakat Vona Gábor mondta még 2015-ben televíziónknak nyilatkozva. A pártelnök akkor úgy vélte, a határkerítés még fel sem épült, de alkalmatlan lesz Magyarország megvédésére. 

A Jobbik azóta többször is támadta a kormány migrációs politikákát. 

Vona pártjának alelnökét kérdeztük az Jobbik-elnök három évvel ezelőtti kijelentéseiről, ugyanakkor a felvételek ellenére Sneider Tamás azt mondta, rosszul emlékszünk. Állítása szerint pont a Fidesz-tagok ellenezték 2015-ben a kerítést felépítését. 

Közben a Jobbik beperelte a Fideszt, mert a kormánypárt új plakátjain az szerepel, hogy az ellenzéki pártok - köztük a Jobbik is - készek végrehajtani a Soros-tervet: lebontanák a határzárat és betelepítenék a bevándorlókat.  Vona Gábor pártja szerint hazugság az új plakátkampány, mert korábban a Jobbik találta ki a kerítést. 

Az ECHO TV-nek nyilatkozó alkotmányjogász szerint több olyan nyilatkozat is van Vona Gábortól, amelyek alátámasztják a plakát üzenetét. 
Ez egy elterelő hadművelet, nyilvánvalóan azt próbálja bizonygatni az érintett és a pártja a politikai, a politikai erő, hogy a színváltás, a 180 fokos fordulat, a változások ellenére ők még mindig kiállnak a magyar emberek biztonsága mellett
– nyilatkozta Híradónknak Ifj. Lomnici Zoltán. 
 
A Fidesz közleményében úgy reagált, a magyar emberek a saját szemükkel láthatták az elmúlt három évben, hogy a Jobbik elnökére nem lehet számítani az ország védelmében. Szerintük ugyanis Vona Gábor megakadályozta a migránsok betelepítését tiltó alkotmánymódosítást, támadta a bevándorláspárti szervezetek átláthatóságáról szóló törvényt és a nemzeti konzultációt is. 

ECHO TV – A nemzet hangja - Híradó 

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ