Cover
Belföld
A Fidesz üdvözli a kormány álláspontját az ENSZ migránscsomagja ügyében
2018-02-0115:02
fidesz, ENSZ migrációs csomag, Halász János, gyurcsány ferenc, vagyonnyilatkozat, mszp, Simon Gábor
A Fidesz szerint kísérteties a párhuzam az ENSZ készülő migránscsomagja és a Soros terv között, ezért a nagyobbik kormánypárt üdvözli, hogy a kormány kész nemet mondani rá, illetve akár ki is lép a tárgyalásokból.
Halász János, a Fidesz frakció szóvivője csütörtökön újságírók előtt úgy fogalmazott: a magyar emberek világossá tették, hogy nem akarják: Magyarország bevándorló ország legyen. Nekik pedig mindig mindent meg kell tenniük, hogy érvényesítsék a magyar emberek akaratát - rögzítette. Halász János kiemelte: ahogy eddig sem asszisztáltak migránspárti tervekhez, úgy ezután sem teszik. 

Rámutatott: az ENSZ migránscsomagja olyan elemeket tartalmaz, amelyeket ha keresztül visznek a tagállamokon, akkor világszinten legalizálnák az illegális migrációt, kiiktatnák a határvédelmet, lebontanák a határzárakat, előírnák a migránsok betelepítését és a migránspárti NGO-knak még nagyobb befolyást adnának. Ők ebből nem kérnek, ettől meg kell védeni Magyarországot és Európát - jelentette ki a frakciószóvivő. 

A fideszes politikus kérdésre Gyurcsány Ferenc (DK) vagyonnyilatkozatáról, s arról, hogy sajtóhírek szerint nem tüntetett fel 150 millió forintot, azt mondta: láttak már korábban baloldali politikusoknál ilyet. Felidézte, hogy Simon Gábor, az MSZP volt alelnöke tett így, ellene büntetőeljárás is indult. Mint mondta, kíváncsian várják, hogy Gyurcsány Ferenc hogyan tisztázza ezt a helyzetet.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ