Cover
Sport
Nehéz döntést hozott Michelisz
2018-01-3112:22
Kedden hivatalossá vált, Hyundaira vált Michelisz Norbert, és indul az új WTCR-sorozatban. A Hyundai Motorsport és a BRC-istálló ugyanis bejelentette, hogy Michelisz Norbert és Gabriele Tarquini lesz a pilótapárosa a 2018-as szezonban.
Két szezon után hagyja el a Hondát Michelisz Norbert. Miután lejárt a szerződése úgy érezte, hogy ideje váltani.
 
„Alapvetően nagyon nehéz döntés volt, nagyon sokat gondolkoztam a katari szezonzáró után, hogy hogyan képzelem el a szakmai jövőmet. Valahogy január elsején fogalmazódott meg bennem az a vágy, hogy valamilyen más környezetben próbáljam ki magam. Úgyhogy miután feltérképeztem a helyzetem, és viszonylag jó ajánlatokat kaptam, úgy éreztem, hogy itt az ideje a váltásnak” 
– nyilatkozta Michelisz Norbert az Echo TV-nek.

Hyundai / Michelisz Norbert a Hyundai új versenyzője
Michelisz tavaly a második helyen végzett a túraautó-világbajnokság mezőnyében. A sorozat összeolvad a TCR-el és új néven, WTCR-ként működik majd tovább. A magyar versenyző ebben a szezonban a Hyundai színeiben indul.
 
„Nagyon tetszett az a tisztaság, precizitás, a munkához való hozzáállás, amivel találkoztam. Nekem a tavalyi Hyundai-os pályaautós szereplésből is az jött le, hogy nagyon erős autójuk van és gyakorlatilag mindent megtesznek azért, hogy ők nyerjék a rali, illetve túraautóvilágkupát is.”
A WTCR idei szezonja április 7-én a marokkói versenyhétvégével kezdődik.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ