Cover
Belföld
Vona Gábor kiléptette volna Magyarországot az EU-ból - Újabb videó részlet a Jobbik elnökéről
2018-01-3011:31
vona gábor, iszlám, Törökország, Allah, Szürkefarkasok, Európai Unió, Mandiner
Vona Gábor törökországi turnéja során arról beszélt: bízik abban, hogy Magyarország minél hamarabb eltávozik az Európai Unióból és „valódi testvéreivel”, a törökökkel fog össze – írja a Mandiner
Nagyon boldogok lennénk, és nagyon bízom benne, hogy Magyarország minél hamarabb eltávozik az Európai Unió közösségéből, és a valódi testvéreivel fog össze
– ezt Vona Gábor, a Jobbik elnöke mondta azon a korábbi törökországi előadásán, amelyből a Mandiner már az elmúlt napokban közölt részleteket.

Ezeken a felvételeken látható, hogy Vona Gábor hitet tett Allahnak, méltatta a muszlimot és bár eddig tagadta, az is kiderült, hogy tagja a korábban terrorcselekmények elkövetésével vádolt szélsőjobboldali szervezetnek, a Szürke Farkasoknak. Az egyik videó részleten a mozgalom tagjaként ünnepelték török fiatalok Vona Gábort, akit az éljenző tömeg "Szürkefarkas Vonának" hív. A korábbi videókat ITT, ITT és ITT tudja megnézni. 

A Jobbik elnöke Törökország uniós tagságával kapcsolatban egy másik előadásában úgy fogalmazott: 
Én azt szoktam mondani, hogy nekem végül is mindenféleképpen jó, mert ha fölveszik Törökországot, akkor szétesik az Európai Unió és akkor Magyarország is megszabadul. Ha meg nem lép be Törökország, akkor mi lépünk ki, és akkor összefogunk Törökországgal. Úgy gondolom, hogy Törökországnak kettős küldetése van a világban. Kettős küldetése: van egy iszlám küldetése és van egy turáni küldetése. És ez a kettő összeegyeztethető. Törökországnak az iszlám világ vezető erejévé és a turáni világ vezető erejévé kell válnia.
Az előzményekről ITT olvashat. 

Mandiner
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ