Cover
Belföld
Tuzson Bence: Bízunk abban, hogy Ausztria kiáll Magyarország mellett
2018-01-3020:40
Napi aktuális című műsorunk vendége volt Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár. Orbán Viktor és Sebastian Kurz osztrák kancellár számos kérdésben egyetért, ezt pedig meg is erősítették a mai bécsi sajtótájékoztatón. Többek között ezekre is reagált műsorunkban Tuzson Bence.
Ma már egyetértés van Magyarország és Ausztria között, de történetileg nem volt ez mindig így. A határok megvédésében egyetértenek, az illegális migrációt rossznak tartják. 

Az a legfontosabb, hogy a döntéshozatali fórumokon is együtt lépjen fel a két ország ebben a kérdésben. Vannak olyan országok, akik nem képviselik ezt az álláspontot. A dublini rendszer reformja kapcsán vetődik fel a kérdés, amikor is ennek a két országnak együtt kell működnie. Ha megreformálják európai szinten a menekültügyi rendszert, akkor elsődlegesen a határok védelmére kell koncentrálni, és arra, hogy ezek a kérdések, például, kikkel szeretnénk együtt élni, nemzeti hatáskörben maradhassanak. 
Tuzson Bence elmondta azt is, bíznak abban, hogy Ausztria kiáll Magyarország mellett a kötelező kvóta elutasításában, ugyanis Orbán Viktor miniszterelnökkel egyetértett a témában Sebastian Kurz osztrák kancellár.
 
A teljes beszélgetés IDE KATTINTVA elérhető. 
 
ECHO TV – A nemzet hangja – Napi aktuális 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ