Cover
Belföld
Keménymag: Senki sem fog megbízni Vona Gáborban
2018-01-3019:48
Az elmúlt napokban sorra jelentek meg Vona Gáborról videófelvételek, ahol szürke farkasként éltetik török barátai, majd muszlim fiatalok előtt, török nyelven tesz hitet Allah mellett és az már csak hab a tortán, hogy a legutóbbi felvételen az EU-ból való kilépést és Törökországgal való összefogást szorgalmazza. Hogy mennyire hiteles a Jobbik elnöke, azt a politikai B-közép csapata beszéli meg a Keménymag új műsorvezetőjével, Szentesi Zöldi Lászlóval.
Az elmúlt napokban több videó is napvilágra került amelyekben Vona Gábor az iszlámot élteti. Az egyik felvételen török nyelven szól a közönséghez, ahol a török-magyar barátságról, testvériségről beszél, amelyre a publikum „Szürkefarkas Vona” skandálással válaszol. Valamint a Jobbik elnöke arról is beszélt, hogy Törökországnak az iszlám és turáni világ vezetőjévé kell válnia. 

Vona Gábor egy csicska, nincs rá jobb szó, mindenhol azt mondja, amit ott hallani akarnak
 – reagál Megadja Gábor, eszmetörténész. 

A vendégek egyetértettek abban, hogy a Jobbik elnöke kaméleonként viselkedik, amit korábban Nagy Ervin is megerősített, aki már régóta ismeri őt. Hozzátette azt is, hogy Vona még mindig az útkeresés időszakában van. 

Apáti Bence, publicista: 

Az a kevés híve, aki megmaradt Vona Gábornak, én nem gondolom, hogy bármiféle biztosítékot kaphat, azzal kapcsolatban, hogy Vona Gábor éppen egy hét múlva milyen irányzatot fog követni, akár ideológiai vagy vallási tekintetben. Emiatt ő egy elég szavahihetetlen ember, aki pontosan azt a hitelét vesztette el, ami egy politikusnak a legfontosabb. Vona Gábor esetében ez egy nagyon komoly probléma, hiszen nem tizenöt éves távlatokban csalja meg azt a dolgot, amiben hisz, hanem nagyjából két évente derülnek ki róla ilyen dolgok. 
Apáti Bence hozzátette továbbá, hisz abban, hogy Vona ebbe fog belebukni. Ugyanis szövetségesei látni fogják, hogy elárulja azokat a fontos eszméket, amiket a kijelölt programjában lefektetett. Úgy gondolja, hogy így Simicska, Kálmán Olga vagy éppen Hadházy sem fog már megbízni a Jobbik elnökében. 

Szó volt arról is, hogy Vona Gábor most már önmagát építi, nem a Jobbikot, nem véletlen, hogy van saját logója. 
Lehet áprilisban megbuknak és létrehozzák az árulók pártját 
– mondta Ambrózy Áron, a Pesti Srácok újságírója.
 
A teljes beszélgetés IDE KATTINTVA megtekinthető. 

ECHO TV – A nemzet hangja – Keménymag 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ