Cover
Sport
Michelisz Hyundai-jal folytathatja
2018-01-2911:38
A túraautó világbajnokság (WTCC) legutóbbi szezonját második helyen záró Michelisz Norbert szerződése 2017 végén lejárt a gyári Honda csapatánál, így a magyar versenyző szabadon igazolhatóvá vált. Legalábbis eddig.

A WTCC – átmeneti – megszűnésével a sorozat helyét a túraautó-világkupa, azaz a WTCR veszi át idéntől. A sorozat lényege, hogy nincsen gyári támogatott istálló, amely a privát/félgyári csapatok indulását eredményezi. Azonban a teljes háttérszelet nem lehet kizárni. Több lapértesülés szerint a Honda, a Peugeot és a Hyundai is ily módon építette meg TCR-szabványú autóját, hogy elindulhasson az új bajnokságban.

A nevezési határidő január 31-én lejár, de a 26 főben maximalizált mezőnyből kettő ülés már elkelt. Pletykaszinten további neveket lehetett hallani, de talán a magyar rajongók számára a legnagyobb kérdés: Mi lesz veled, Michelisz Norbert?

Hétfő reggel a francia Eurosport riportere, Leunis Jacques állítja Twitter oldalán posztolta, hogy kétszeres privát túraautó-világbajnokunk a Hyundai színeiben a BRC alakulatánál Gabriele Tarquini csapattársa lesz.

Habár Jó döntés a Hyundai? A dél-koreai gyártó tavaly két versenyhétvégén is elindult a TCR-ben. Bár a kínai fordulón egy futamgyőzelmet szereztek, Dubajban pedig a leggyorsabb köröket futották sorra. Az eredményeket a homologizáció miatt nem értékelték, de még fontosabb az elért eredmény. Ha idén is így repeszt az i30-as, akkor egyértelműen jó döntés átigazolni.

Hivatalos megerősítés ugyan még nem érkezett, de a túraautózásban mindig jól informált Neil Hudson (a TouringCarTimes.com újságírója) is posztolt a Twitter oldalán a WTCR-rel kapcsolatban. Állítja, hogy az idei mezőny minden eddiginél „vagányabb, ütősebb” felállást tartogat. Hozzátette: a rajtlista még a 2006-os túraautó-világbajnoki szezon nevezőit is felülmúlhatja – amely közel sem a leggyengébb versenyzőket vonultatta fel! A nevezési időszak lezárulásáig nincs sok idő hátra, így nem kizárt, hogy egyik óráról a másikra potyognak majd a bejelentések.

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ