Cover
Külföld
Megtámadták egy nemzetközi segélyszervezet irodáját Kelet-Afganisztánban
2018-01-2408:04
Afganisztán, Save the Children, segélyszervezet, merénylet
Fegyveresek megtámadták szerdán a Save the Children nemzetközi segélyszervezet irodáját Afganisztán keleti részén, egy ember meghalt, 14 ember megsebesült - közölték helyi tisztviselők.
Az afgán biztonsági erők felvették a harcot a támadókkal, az összecsapás mintegy három órán keresztül tartott a pakisztáni határ közelében található Nangarhar tartomány székhelyén, Dzsalalábádban. 

Attaullah Hugjani tartományi szóvivő elmondta, elsőként egy öngyilkos merénylő hozta működésbe a testére erősített pokolgépet a szervezet irodájának épülete előtt, s a robbanás következtében lángba borult számos közelben parkoló jármű. Ezután a biztonsági erők egyenruháját viselő fegyveresek törtek rá az irodára. Egy ember meghalt, 14 kórházba került - mondta, hozzátéve, hogy a helyszín alapos átvizsgálása során még találhatnak áldozatokat. 

Magukat megnevezni nem kívánó források szerint a Save the Children dzsalalábádi irodájában mintegy százan dolgoznak. A környéken számos ilyen szervezetnek van hivatala, de kormányhivatalok is találhatók ott. Elképzelhető, hogy nem is a Save the Children volt az igazi célpont. 
    
Szemtanúk elmondták, hogy a környéken még mindig fegyverropogás hallatszik. 
    
A Save the Children egyike a legnagyobb segélyszervezeteknek Afganisztánban. A nem kormányzati szervezet számos afgán tartományban tevékenykedik évtizedek óta, főképpen az egészségügy és az oktatás területén nyújt támogatást gyerekeknek és anyáknak. 

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ