Cover
Krónika
A bíróság elutasította Portik perújítási kérelmét az Aranykéz utcai robbantás ügyében
2018-01-2409:01
A PestiSrácok.hu információi szerint elutasította a magyar olajmaffia egykori vezérének tartott Portik Tamás perújítási kérelmét az Aranykéz utcai robbantás ügyében a Fővárosi Ítélőtábla. Az Energol-vezér azért kért újabb vizsgálatot a négy halálos áldozatot követelő robbantással összefüggésben, mert a fekete sereg életfogytiglani fegyházra ítélt egykori vezetője, Magyar Róbert azt állította, Jozef Rohác neki a börtönben elárulta, nem Portik, hanem az ukrán maffia volt a merénylet megrendelője. 
Elutasította Portik Tamás és védője, Szikinger István perújítási kérelmét az Aranykéz utcai robbantás ügyében a Fővárosi Ítélőtábla – értesült a PestiSrácok.hu. Portikék pár hónapja azért kértek újabb vizsgálatot a robbantás ügyében, mert a fekete sereg életfogytiglani fegyházra ítélt egykori vezetője, Magyar Róbert azt állította, Rohác neki a börtönben elárulta, nem Portik Tamás volt a merénylet megrendelője. A Fővárosi Ítélőtábla mindezek miatt perújítási nyomozást rendelt el, aminek keretében a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) arra a megállapításra jutott, hogy nincs olyan releváns adat, ami igazolná, hogy Portik helyett más személy lett volna a négy halálos áldozattal járó merénylet megbízója.

Rohác szerint az ukrán maffia volt, de a bíróság nem hitt neki

Az NNI többek között kihallgatta a robbantás miatt jogerősen életfogytiglanra ítélt Jozef Rohácot, valamint Magyar Róbertet is, ám bizonyító erejű adattal egyikük sem tudott szolgálni. Úgy tudjuk, Rohác vallomásában elismerte, hogy 2017 júliusában beszélt Magyar Róberttel és elmondta neki, hogy „Portik ártatlan”, és a merényletet az ukrán maffia megrendelésére Jozef Hamala (az eredeti vád szerint a szlovák bűnöző vásárolta azt a Kis Polskit, amibe a bombát rejtették, Hamalát a gyanú szerint pár évvel később Rohác fejbe lőtte és társaival elásta – PS.) követte el. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség így ennek megfelelően azt javasolta a táblabírósághoz benyújtott indítványában, hogy utasítsa el Portikék perújítási kérelmét. Információnk szerint a Fővárosi Ítélőtábla Lassó Gábor vezette tanácsa január 18-ai ülésén  – egyetértve a főügyészséggel – úgy határozott, nem rendel el perújítást az Aranykéz utcai robbantás ügyében, mivel a Magyar és Rohác által elmondottak nem tartalmaznak olyan információt, amit a korábbi eljárás során ne ellenőriztek volna le. 

Kisbandi: Portik öletett meg mindenkit

Egyértelműen a 13 éves szabadságvesztésre ítélt Portik Tamást nevezte meg az 1998. évi Aranykéz utcai robbantás felbujtójának a Kisbandi becenévre hallgató, jelenleg börtönbüntetését töltő Lakatos András az Echo Tv Razzia című műsorának egy tavaly novemberi adásában.. Az alvilág egykori bankárjának tartott elítélt cáfolta a szlovák bérgyilkos, Jozef Rohác legújabb állítását, miszerint az ukrán maffia állt a véres leszámolás hátterében, sőt állítása szerint Rohác ölte meg Prisztás Józsefet is.

Lakatos András kiemelte: Portik Tamás legnagyobb ellenfele Seres Zoltán volt (őt 1999. április 12-én gyilkolták meg Tahitótfaluban), a második fő ellensége pedig Boros Tamás. Lakatos szerint Boros azért került Portik célkeresztjébe, mert rendőrségi besúgó volt, ezen kívül Boros volt az első, aki elkezdte hangoztatni, hogy az 1996. évi Prisztás-gyilkosságot Portik megrendelésére követték el.

Interjú Kisbandival a Razzia 2017. november 28-ai adásában

Pestiscrácok.hu - ECHO TV - A nemzet hangja
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ