Cover
Külföld
Új, ellenállóbb tbc-törzset hoztak Európába a migránsok
2018-01-1812:27
Egy líbiai menekülttáborból érkezhetett Európába a tuberkulózis egy új kórokozója - írta a Die Welt című német lap orvosi kutatásokra hivatkozva. 29 Európában tartózkodó menekültnél azonosították a tbc egy új fajtáját, amely szokatlan módon négy különböző antibiotikummal szemben is ellenáll. A kutatók arra figyelmeztetettek, hogy a járványnak még nincs vége. Eközben a líbiai parti őrség folyamatosan menti az illegális bevándorlókat a Földközi-tengerből. 
Az elmúlt napokban drasztikusan megnőtt az Európába induló migránsok száma. 72 óra alatt több mint 1000 illegális bevándorlót mentett ki a Földközi-tengerből a líbiai parti őrség. 

A líbiai menekülttáborokban áldatlan állapotok uralkodnak és nem tudják biztosítani a megfelelő egészségügyi ellátást a migránsoknak. Így fordulhatott elő, hogy a menekültek behozták Európába a tuberkulózis egyik új kórokozóját. 

A Die Welt című német lap orvosi kutatásokra hivatkozva azt írja, hogy a tbc-t kiváltó betegség új fajtája egy líbiai menekülttáborból érkezhetett a kontinensre. 

Jelenleg 29 fertőzött beteget regisztráltak Európában, ebből 14-en Németországban tartózkodnak. Ők többnyire felnőtt kísérő nélkül érkezett fiatalkorúak. 

A kutatók arra hívták fel a figyelmet, hogy a járvány még nem ért véget, lehetnek újabb esetek. A helyzetet pedig nehezíti, hogy az új baktériumtörzs négy különböző antibiotikummal szemben is ellenállt. 

ECHO TV - Híradó 

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ