Cover
Sport
Peterhansel nyert, de továbbra is Sainz vezet
2018-01-1513:13
Stéphane Peterhansel nyerte a Dakar-rali nyolcadik szakaszát. A címvédő francia versenyző a szombati napon technikai hiba miatt nagy hátrányt halmozott fel, így a harmadik helyen áll összetettben, ahol Carlos Sainz továbbra is vezet.
Győzelemmel felejttette a szombati drámai szakaszt a címvédő Stéphane Peterhansel. A 13-szoros bajnok francia versenyző ezzel is bizonyította, hogy bár bukás és műszaki hiba miatt közel két órát veszített szombaton, de nagy hátránya ellenére sem adta fel a küzdelmet. Mr. Dakar így egy kicsit kozmetikázott összetettbeli eredményén és hét percre megközelítette a második helyen álló Nasszer al-Attijah-t. A korábbi győztes katari vasárnap a harmadik lett Cyril Despres mögött. Az összetettben továbbra is a Peugeot-val versenyző Carlos Sainz áll az élen, 1 óra 6 perc 37 másodperccel megelőzve al-Attijah-t.
 
A motorosok között Antoine Meo nyert vasárnap, míg a magyar Dési János a 64. legjobb időt érte el, és összetettben is ugyanezen a helyen áll, a román színekben versenyző Gyenes Emanuel a 30. lett, így az összesített rangsorban a 27.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ