Gazdaság
5,2 százalékkal nőtt az ipari termelés 2017 január-novemberben
2018-01-1109:03
Az elmúlt év novemberében az ipari termelés 3,4 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit a munkanaphatástól megtisztított a kiigazítatlan index szerint egyaránt. Az előző hónaphoz viszonyítva 2,1 százalékkal csökkent a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás. 2017 első tizenegy hónapjában a termelés 5,2 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához mérve - erősítette meg a hét elején közölt előzetes adatokat csütörtökön második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). 
 Az ipar belföldi értékesítése 2,0, ezen belül a feldolgozóiparé 2,7 százalékkal nagyobb volt tavaly novemberben az előző év azonos hónapjához képest. Az ipari export volumene 3,9 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. A járműgyártás kivitele 4,5 százalékkal visszaesett, számítógép, elektronikai, optikai termék gyártásának külpiaci eladásai viszont 4,6 százalékkal emelkedtek. 
    
Minden adat jelentős lassulást mutat az előző hónaphoz képest, amikor termelés éves összevetésben 8,2 százalékkal, a belföldi eladások 10,2 százalékkal, az export 8,9 százalékkal nőtt. A járműexport 4,0 százalékkal a számítástechnikai és optikai termékek kivitele pedig 14,7 százalékkal nőtt tavaly októberben.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ