Belföld
Osztogatta a pénzt az „arra érdemeseknek” Czeglédy Csaba
2018-01-1006:48
Vastag borítékokat osztogatott a szocialista ügyvéd, Czeglédy Csaba. Egy volt munkatársa a köztelevízióban beszélt arról, hogyan is zajlottak a kifizetések az MSZP és Gyurcsány Ferenc kedvenc ügyvédjénél. A gyanú szerint a szombathelyi politikus 2011 és 2016 között olyan céghálózatot alakított ki, amely diákmunka-közvetítéssel foglalkozott. Céljuk pedig az volt, hogy strómanokon keresztül elkerüljék a közterhek megfizetését. 
A Czeglédy Csaba vezette Human Operator Zrt. egykori alkalmazottja szerint pénzzel teli borítékokért álltak sorban egyes dolgozók a cégnél, de azt nem tudni, hogy milyen alapon kapták a juttatást - hangzott el az M1 Híradójában. A neve elhallgatását kérő nő azt mondta: a plusz pénz csak az úgynevezett témavezetőknek járt, és amelyről semmilyen átvételi elismervényt nem írtak és a könyvelésben sem dokumentálták. Szerinte az is feltűnő volt, hogy a többi iskolaszövetkezettől eltérően a cég irreálisan alacsony áron vállalt megbízásokat. 
Ami csak azért lehet nagyon érdekes, hogy ezen még hasznunk is volt. Ezt hogy tudtuk mi kigazdálkodni, ez egy gazdasági csoda, de hát úgy látszik, hogy nekünk sok időn keresztül sikerült
– közölte az informátor. 

A volt dolgozó azt is állította: a cégcsoport az MSZP-től és a DK-tól is kapott feladatokat. Többek között a két ellenzéki párt szórólapjait kellett osztogatni, amihez diákmunkásokat alkalmaztak. 
Az interjú elhangzása után az ECHO TV Híradója megkereste a már hónapok óta előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csaba ügyvédjét, az SZDSZ egykori Vas megyei országgyűlési képviselőjét, Hankó Faragó Miklóst, aki minden kérdést hárított, végül közölte, nem kíván nyilatkozni. 

Varga László, az az MSZP frakcióvezető-helyettese a bűntetőüggyel összefüggő fejleményekre reagálva kijelentette: nagyon komoly boszorkányüldözés zajlik, és a Fidesz kampánycélokra használja Czeglédy Csaba ügyét. 

A DK szóvivője szerint Czeglédy még a börtönből is sorra nyeri a pereket a Fidesszel szemben. Gréczy Zsolt ugyanakkor az újabb információkat nem kommentálta. Pedig a szombathelyi ügyvéd, aki ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt folyik eljárás, jól ismeri Gyurcsány Ferencet. A DK elnökét ugyanis több ügyben képviselte Czeglédy, Gyurcsány pedig többször is pénzt adott az előzetesben ülő baloldali politikus cégének. Emiatt az ügyészség ki is hallgatta a volt miniszterelnök feleségét, Dobrev Klárát, mint az Altus Zrt. vezetőjét. 

ECHO TV Híradó 

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ