Cover
Sport
Kvjat a Ferrarinál
2018-01-1015:56
Forma-1, Danyiil Kvjat, Ferrari
A Ferrari csapatnál kötött ki a Red Bullnál kegyvesztett Danyiil Kvjat.
Danyiil Kvjat 2014-ben nagy reményekkel érkezet a Forma-1-be a Toro Rosso versenyzőjeként, ahonnan egy évvel később „felsőbb osztályba”, a Red Bull csapatába igazolt. Onnan azonban sorozatos koccanásai miatt 2016-ban visszakerült a „fiókcsapathoz”,, ám itt sem tudta megvetni a lábát. A tavalyi hajrában aztán végleg menesztette őt az energiaital-gyáros csoport, és bár úgy tűnt, akár a Williams is szerződtetheti a visszavonuló Felipe Massa helyére, most kiderült: a Ferrari fejlesztőversenyzője lett a 2018-as évre.
 
A Red Bullnál „kegyvesztett” orosz versenyző ezzel természetesen kispadra került, de sokan úgy sejtették, az energiaital-gyárosok menesztette versenyzőnek azt követően már semmilyen esélye nem lesz a királykategóriában.
 
Most azonban a fejlesztőversenyzői állás akár egy év múlva újabb esélyt adhat számára a versenyzéshez való visszatéréshez. Szakemberek úgy vélik, Kvjat akár a 2019-ben esetlegesen távozó Kimi Räikkönen helyére is pályázhat.
 
Kérdés persze, hogy a Ferrari akarja-e újra „felmelegíteni” azt a kapcsolatot Sebastian Vettel és Danyiil Kvjat között – immáron csapattársként -, melyből általában mindketten vesztesként, a pálya mellett törött autóban fejezték be a futamokat.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ