Cover
Belföld
Idén is segítik a szerb és a macedón határrendészeti munkát a magyar rendőrök
2018-01-1016:06
Idén is segítik a szerb és a macedón határrendészeti munkát a magyar rendőrök - közölte a rendőrség szerdán a honlapján. A most kiutazó kontingens tagjai közül Szerbiában 15, Macedóniában 30 rendőr vesz részt a fogadó országgal közös határrendészeti műveletekben.
Mindkét kontingens terepjáró szolgálati gépkocsikkal, éjjellátó készülékekkel, kézi hőkamerákkal, a Macedóniába utazó kontingens mobil hőkamerával is támogatja az érintett határszakasz védelmét. Ezzel együtt viszont mind Macedóniában, mind Szerbiában saját szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat a magyar rendőrök. Intézkedési jogosultságukat a macedón, illetve a szerb fél irányítása, felügyelete mellett gyakorolják. 

A magyar rendőrök fő feladatukként járőrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, továbbá közreműködnek az embercsempészek és a Macedónia, illetve Szerbia területére belépett illegális migránsok előállításában. A kiutazó szakértők nemcsak a határ közvetlen közelében fognak szolgálatot teljesíteni, hanem a mélységi területen található főbb és alsórendű utakon is - olvasható az ORFK közleményében.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ