Cover
Belföld
Hazánkban fontoskodott az EP tájékozatlan jelentéstevője
2018-01-1010:05
Alapvető információkkal nincs tisztában Judith Sargentini európai parlamenti képviselő, aki jelentést készít az Európai Bizottság számára a magyar jogállamiság helyzetéről. A magyar tárgyalópartnerek felajánlották segítségüket a képviselő asszonynak - nyilatkozta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, miután Budapesten megbeszélést folytatott holland liberális EP-képviselővel.
 
Magyar Levente államtitkár leszögezte: a magyar nép maga akarja eldönteni, hogy kikkel él együtt, és ezt többször is egyértelműen kinyilvánította. Az Európai Bizottság az EP-jelentés alapján dönti majd el, hogy megindítja-e az uniós alapszerződés 7. cikkelye szerinti eljárást, ami akár Magyarország szavazati jogának megvonásához is vezethet. 
Ennek a jelentésnek az előzménye egy májusi állásfoglalás, amit szintén az Európai Parlament fogadott el Magyarországról, ezt nem lehet másképpen értelmezni, mint egy támadást Magyarország ellen, ami pedig arra vezethető vissza, hogy az elmúlt években egy kifejezetten éles konfliktus alakult ki egyes brüsszeli intézmények, brüsszeli politikusok és Magyarország között a bevándorlás kérdésében, amely kérdésben a mai napig nem tudtunk azonos álláspontra helyezkedni, hiszen Magyarország a bevándorlási válság kezdete óta egyértelmű álláspontot képvisel: bevándorlásból nem kérünk
 – hívta fel rá a figyelmet a külügyi tárca államtitkára.

Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója Napi aktuális című műsorunkban emlékeztetett, hogy a liberális európai parlamenti képviselőknél Magyarország a sláger téma immár hét-nyolc éve. Meglátása szerint Sophie in't Veld holland képviselő, vagy éppen Judith Sargentini a saját fontosságát, a saját mandátumának a tartalommal történő kitöltését abban látja, hogy pellengérre állítsa a politikailag teljesen ellentétes oldalon álló és teljesen ellentétes véleményeket képviselő kormányokat és országokat.

Fidesz: Judith Sargentini a Soros-hálózat embere

Judith Sargentini a Soros-hálózat embere, aki személyesen utazott Budapestre, hogy nyomást gyakoroljon a magyar kormányra. A liberális politikus a Magyarországot elítélő Soros-jelentés előkészítője, amelynek valódi célja, hogy rákényszerítse Magyarországot a Soros-terv végrehajtására. Sargentini a migránspárti politika egyik szószólója, aki többször kiállt a migránsok minél nagyobb számban történő befogadása és a betelepítési kvóta mellett. Ő maga írta 2013-ban az egyik közösségi oldalon, hogy már 10 éve dolgozik együtt Soros György egyik szervezetével, és kifogástalan az együttműködésük. Más brüsszeli politikusokkal együtt még a magyar határra és rendőrökre támadó terrorista, Ahmed H. kiszabadításért is akciózott - áll a Fidesz közleményében.
 
A Törcsi Péter készült beszélgetés IDE KATTINTVA teljes egészében megtekinthető 


ECHO TV Híradó, MTI 


A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ