Cover
Gazdaság
Gazdasági csúcstalálkozón tart előadást Orbán Viktor Berlinben
2018-01-1013:20
Az Axel Springer kiadó által szervezett gazdasági csúcstalálkozón tart előadást Orbán Viktor szerdán Berlinben - erősítette meg a Blikknek a miniszterelnök sajtófőnöke. Havasi Bertalan tájékoztatása szerint a kormányfő válaszol a résztvevők kérdéseire is. Az esemény nem nyilvános a szervezők kérésére
A Blikk úgy tudja, hogy a téma az identitását kereső Európa lesz. Az Axel Springer által kiadott lap információi szerint Orbán Viktor arról beszél majd, hogy Európának meg kell tartania keresztény gyökereit, valamint arról, hogy az unió szerinte nemzetek közösségeként lehet sikeres. Beszédében hangsúlyos szerepet kaphat az uniós bevádorláspolitika kritikája, amely a magyar kormányfő szerint már megbukott. Úgy tudják, a miniszterelnök hangsúlyozni kívánja majd azt is, hogy minden ország kötelessége teljesíteni emellett a gazdasági "házi feladatokat", ahogyan azt Magyarország teszi. A visegrádi négyek szerepéről pedig Orbán eddig sem titkolta véleményét, hogy a németek szemé­ben gazdasági tekintetben a V4 nagyobb súllyal esik latba, mint például­ Franciaország - írták. 
    
A lap szerint Orbán Viktort elkíséri Berlinbe Leslie Mandoki zenész, akivel régóta jó viszonyt ápol a magyar miniszterelnök. Orbán Viktor a múlt héten, bajorországi látogatásakor a Mandoki lakásán tartott informális találkozón jelen volt a német gazdasági és szellemi elit számos kiválósága is.

A magyar kormányfő bajorországi látogatásán azt emelte ki, hogy Európában 2018 a népakarat helyreállításának éve lesz. Ennek kapcsán Tóth Norbert, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense az a közszolgálati televízióban szombaton emlékeztetett: idén választások lesznek Olaszországban, Luxemburgban, Svédországban, Lettországban és Magyarországon, s Bajorországban is tartományi választást tartanak. Valamennyi országban meghatározó kérdés marad a migrációs politika.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ