Külföld
Agyonlőttek egy izraeli autóst Ciszjordániában
2018-01-1006:17
Feltételezhetően palesztin fegyveresek végeztek egy izraeli autóssal Ciszjordániában - közölte az izraeli hadsereg és egészségügyi források kedden.

A saját kocsijában agyonlőtt izraeli egy zsidó telepen élt a palesztinok lakta Nablusz közelében - mondta Magen David Adom, a zsidó állam mentőszolgálatának vezetője az izraeli hadsereg rádiójának nyilatkozva. 
    
Az izraeli 10-es csatorna úgy tudja, a lövéseket egy másik kocsiból adták le a Havat Gilad nevű telep közelében, és a férfi több lövést is kapott a felsőtestébe és nyakába. Kritikus állapotban szállították kórházba, de már nem tudták megmenteni az életét az orvosok. 
    
A hadsereg egyik szóvivője szerint katonák keresik az elkövetőket. 
    
December 6-án Donald Trump amerikai elnök Jeruzsálemet ismerte el Izrael fővárosának, és bejelentette az amerikai nagykövetség átköltöztetését Tel-Avivból Jeruzsálembe. Izrael üdvözölte, a palesztinok viszont elítélték az amerikai döntést, és zavargások kezdődtek az 1967-ben elfoglalt palesztin területeken. A palesztinok remélt független államuk fővárosának szeretnék megtenni az Izrael által szintén 1967-ben megszállt Kelet-Jeruzsálemet. 
    
Mintegy 400 ezer izraeli él telepeken a 2,2 millió palesztin lakta Ciszjordánia területén.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ