Cover
Belföld
Puskás Imre: A cél, hogy Magyarország feladja a bevándorláspolitikáját
2018-01-0920:28
Puskás Imre, Európai Unió, migráció, soros-jelentés, soros-terv
A most Magyarországgal szemben zajló eljárásnak a végeredménye egy Soros-jelentés lesz, ami alapján eldöntik, hogy elindítsák-e Magyarország ellen a hetes cikk szerinti eljárást - mondta Puskás Imre a Napi aktuális című műsorunkban. A Fidesz szóvivője szerint a cél egyértelmű: az országot olyan nyomás alá helyezni, amely miatt Magyarország feladja a bevándorláspolitikáját. De Magyarország nem fogja ezt a politikát feladni – tette hozzá a szóvivő.
Puskás Imre szerint Judith Sargentini európai parlamenti képviselővel folytatott megbeszélés jól beleilleszkedik abba a sorba, ami év eleje óta Magyarországgal szemben történik. „Elsőként az Európai Bizottság az Európai Bírósághoz fordult, ahol beperelte Magyarországot a kötelező kvóta elutasítása miatt. Martin Schulz ismét mondott valami „szépet” a magyar miniszterelnökről, most pedig Brüsszelben összegyűltek azok a Soros-szervezetek, amelyek Magyarországot és a többi közép-európai országot igyekeznek pellengérre állítani.”

A szóvivő szerint Judith Sargentini-t nem lehet meggyőzni. „A mai megbeszélés egy kötelező kör része, ilyenkor az a dolga a Külügyminisztérium vezetőinek, hogy felsorakoztassák a mi érveinket. Ő pedig ír majd egy olyan jelentést, ami arról szól, hogy Magyarországot szankcionálni kell. Ez egyértelműen egy nyomásgyakorlás a kormánnyal szemben.”

A Fidesz szóvivője a Napi aktuálisban arról is beszélt, hogy Magyarország egy következetes álláspontot képvisel kvóta-ügyben. 
Nem vagyunk hajlandók elfogadni azt, hogy Brüsszelből megmondják, hogy kivel éljünk együtt, ezt majd mi eldöntjük. Helytelen magatartás lett volna néhány migránst befogadni, hiszen ez könnyen válhatott volna általános gyakorlattá.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ