Cover
Belföld
Folytatódik a Havas-botrány
2018-01-0911:55
Az SZDSZ volt elnökét is belekeverte a botrányába Havas Henrik. A szexuális zaklatásaival lebukott újságíró Facebook-bejegyzése szerint Kuncze Gábor úgy hízelgett neki, hogy a molesztálások áldozatain röhögött. Korábban Havas azt állította, hogy a Hír TV műsorvezetője, Kálmán Olga is viccelődött a zaklatásokon, de a tévés ezt később tagadta. 
November elején még arról szóltak a hírek, hogy Havas Henriket egy férfi kollégája zaklatta a ’80-as években. Később fordult a kocka. Decemberben azonban már arról szóltak a hírek, hogy Havas zaklatott több nőt is. Az ATV a történteket követően levette a képernyőről a műsorvezetőt, aki nem sokkal később műsorvendégként tért vissza.
– Mucika, ne hülyéskedjél már - így kezdte a személyeskedést Kálmán Olgával egy hete Havas Henrik a Hírtévé stúdiójában, majd így folytatta.
– Emlékszel arra, hogy amikor először felhívtál, hogy jöjjek be hozzád, mit mondtál? – kérdezte Havas.
– Nem – válaszolta Kálmán.
– Te mocskos disznó...– folytatta Havas.
– Ja...
– Együtt voltunk húsz évvel ezelőtt, fiatal voltam és szép. És engem miért nem molesztáltál, te dög? Ezt mondtad a telefonban.
– Henrik, én ezt nem mondtam – jelentette ki erre a műsorvezetőnő.
– De mondtad.
– Esküszöm, nem mondtam – fogadkozott Kálmán.
– De én meg tudom, hogy mondtad – mélyült el a vita. 
Havas 3 nappal később a Facebookon folytatta: ebben azt is írja, hogy bár Kálmán Olga adásban letagadta a történteket, adás után már elismerte neki, hogy volt ilyen telefonbeszélgetés közöttük. 

Havas azt is megjegyzi, hogy még a titkárnője is - aki ott volt a telefonálásnál - megkérdezte tőle, hogy a műsorvezető miért hazudtolta meg. 

Az írásban felbukkan egy konkrét név is, az egykori SZDSZ-elnöké, Kuncze Gáboré. Róla azt állítja: a bukott szabaddemokrata politikus telefonon kereste meg őt az első zaklatási ügy kirobbanása után, és azzal viccelődött, hogy „.. huszonvalahány éve furcsán méregette őt Havas, úgyhogy azon gondolkodik, a TV2-ben fogja elmondani, hogy ez a vizuális zaklatás tipikus példája”. 

Az ECHO TV Híradója kereste Kuncze Gábort, hogy miért vonja kétségbe a zaklatott nők állításait, de nem vette fel a telefonját. Kerestük Havas Henriket is, de nem tudtuk elérni.  

ECHO TV HÍRADÓ
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ