Cover
Belföld
Befejeződött a megbeszélés az EP-jelentés készítőjével
2018-01-0916:55
Judith Sargentini, migráció, jogállamiság, magyar levente
Befejeződött a keddi megbeszélés Judith Sargentini európai parlamenti képviselővel, aki a magyar jogállamiság helyzetéről szóló jelentést készíti - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Magyar Levente felidézte: az EP e jelentés alapján dönti majd el, hogy megindítja-e az uniós alapszerződés 7. cikkelye szerinti eljárást, ami akár Magyarország uniós szavazati jogának megvonásához is vezethet. A bevándorlás kérdésben éles konfliktus van egyes brüsszeli intézmények, politikusok illetve Magyarország között. 
Magyarország nem kér a bevándorlásból, a magyar nép maga akarja eldönteni, hogy kikkel él együtt, és ezt többször is egyértelműen kinyilvánította. Ez az, ami irritál egyes brüsszeli politikusokat - közölte az államtitkár.
Magyarország jól tette, mikor az egyenes utat választotta és nyíltan elutasította a kötelező bevándorlási kvótát, közben ugyanis az EU 28 tagállama közül 20 ország elfogadta ugyan, de nem hajtotta végre. Az áttelepítendőknek csupán a 25 százalékét sikerült elhelyezni, a kötelező kvóták rendszere tehát megbukott - jelentette ki. Nem kívánjuk a bevándorlással együtt járó párhuzamos társadalmak problémáját a nyakunkba venni. Magyarország ebben nem vesz, éppen ezért indult ellene politikai támadás - mondta az államtitkár.

Nyilvánvaló, hogy az eljárás időzítése sem véletlen, hiszen néhány hónap múlva választások lesznek Magyarországon - fűzte hozzá.
Kérdésre válaszolva Magyar Levente elmondta: a megbeszélések az EP jelentéskészítőjével kifejezetten szívélyesek voltak, ugyanakkor az EP-képviselő meglepő módon alapvető információkkal nem volt tisztában, ezért magyar tárgyalópartnerei felajánlották segítségüket.
Egyébként nem várnak túl sokat a megbeszélésektől, mert egyértelmű az elfogultság - tette hozzá.

Fidesz: Judith Sargentini a Soros-hálózat embere

Judith Sargentini a Soros-hálózat embere, aki személyesen utazott Budapestre, hogy nyomást gyakoroljon a magyar kormányra. A liberális politikus a Magyarországot elítélő Soros-jelentés előkészítője, amelynek valódi célja, hogy rákényszerítse Magyarországot a Soros-terv végrehajtására. Sargentini a migránspárti politika egyik szószólója, aki többször kiállt a migránsok minél nagyobb számban történő befogadása és a betelepítési kvóta mellett. Ő maga írta 2013-ban az egyik közösségi oldalon, hogy már 10 éve dolgozik együtt Soros György egyik szervezetével, és kifogástalan az együttműködésük. Más brüsszeli politikusokkal együtt még a magyar határra és rendőrökre támadó terrorista, Ahmed H. kiszabadításért is akciózott - áll a Fidesz közleményében.

Fotó: The Post online
MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ