Cover
Belföld
Az összefogás olyan, mint Columbo felesége: még senki sem látta
2018-01-0908:21
Továbbra sincs egyetértés a baloldalon: az ellenzéki pártok most a főváros 17. választókerületén marakodnak. Míg a szocialisták Bangóné Borbély Ildikót indítanák, a DK inkább az Együtt jelöltjét támogatná. Közben Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje visszalépne, ha az LMP hajlandó lenne részt venni az összefogásban. 
Nem akart válaszolni Bangóné Borbély Ildikó riporterünknek arra a kérdésékre, valóban őt indítja-e a szocialista párt a főváros 17. választókerületében egyéni jelöltként a fideszes Németh Szilárddal szemben. Az MSZP és a DK még karácsony előtt jelentette be, hogy megállapodtak a 106 egyéni körzet felosztásáról. 
 
A szocialista párt megkereste az Együtt politikusát és felkérte, legyen az ellenzék közös jelöltje, de Szabó Szabolcs kizárólag Együtt színekben akart indulni, ezért döntött úgy a párt, hogy önálló jelöltet, Bangóné Borbély Ildikót indítják Csepelen. 

Az Együtt elnöke a Facebook-oldalán fakadt ki a szocialistákra. Juhász Péter szerint az MSZP ki akarja csinálni a sikeres ellenzéki politikusokat. 

Németh Szilárd, a Fidesz jelöltje nem foglalkozik azzal, hogy ki lesz az ellenfele. 
Nem érdekelnek, tehát az, hogy ezek most itt marakodnak, zsarolgatják egymást, képtelenebbnél képtelenebb ötletek jönnek, felőlem akár Gobbi Hilda is elindulhat
– jelentette ki a kormánypárti politikus 
Az MSZP és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje azonban máris visszavonulót fújna, ha az LMP hajlandó lenne résztvenni az összefogásban. Karácsony Gergely azt mondta: az első pillanatban lemondana a miniszterelnök-jelöltségéről Szél Bernadett javára, ha csatlakozna hozzájuk a zöldpárt. Azt azonban még ő is elismerte, hogy a baloldali pártok egyre távolabb vannak az összefogástól. Karácsony Gergely azt mondta: az összefogás olyan, mint Columbo felesége, mindenki róla beszél, csak még senki sem látta, merthogy nincs. 

ECHO TV HÍRADÓ 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ