Cover
Belföld
„Az LMP Soros érdekében támadja a nemzeti konzultációt”
2018-01-0912:06
A Fidesz szerint az LMP "Soros zsebében van", ezért támadja Hadházy Ákos, az ellenzéki párt társelnöke még mindig a "Soros-tervről" zajlott nemzeti konzultációt. Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, az LMP-sek el akarják hitelteleníteni a konzultáció eredményét, "hiszen ők is látják: a magyarok egyértelműen elutasítják a Soros-tervet", nem akarnak kötelező kvótát.
A magyar emberek hallani sem akarnak évi egymillió migráns Európába telepítéséről, és arról sem, hogy a migrációval megváltoztassák a kontinens kultúráját - hangsúlyozta. 
    
A szóvivő szerint az LMP "a Soros-birodalom érdekeinek egyik leghangosabb képviselője lett Magyarországon", és a párt nyíltan szembemegy a magyarok akaratával. Hadházy Ákos a nemzeti konzultáció ideje alatt folyamatosan megkérdőjelezte a "Soros-tervet", magát a konzultációt, a részvételi adatokat, majd az eredményt, ami "Soros György és a bevándorláspárti brüsszeli erők érdekét szolgálta" - fogalmazott, úgy értékelve, hogy ezzel "belerúgnak" a konzultáció több mint 2,3 millió résztvevőjébe. 
    
Halász János azt is mondta, hogy az LMP a magyar Országgyűlésben és az Európai Parlamentben egyaránt a "Soros-terv" végrehajtása mellett áll. 
   
"Figyelemreméltónak" nevezte továbbá, hogy az LMP másik társelnöke, Szél Bernadett "sorra találkozott Soros megbízható szövetségeseivel". 
    
"Az LMP Soros zsebében van, mindez azonban talán nem is olyan meglepő azok után, hogy Szél Bernadett maga is egy Soros által támogatott, migránspárti szervezetnél dolgozott korábban" - zárta szavait a politikus. 
    
A Jobbikra kiszabott számvevőszéki bírságot firtató kérdésekre Halász János úgy fogalmazott: a Jobbik az Állami Számvevőszékben (ÁSZ) keresi a hibát. Azonban "azt javaslom, hogy a Jobbik ne az ÁSZ-ban keresse a hibát, hanem saját magában, hiszen ezt az egész ügyet Vona Gábor és Simicska közösen bénázta el" - mondta a Fidesz-frakció szóvivője, hozzátéve: a törvényeket a Jobbiknak is be kell tartania. 
    
Arra a kérdésre, hogy jó-e a Fidesznek az ellenzék "ellehetetlenülése", a kormánypárti képviselő úgy reagált: a Fidesz az emberekre, nem pedig az ellenzékre figyel, amely "csak a pénzt és a hatalmat akarja". 
    
Reagáltatták arra a szocialista álláspontra is, amely szerint a KDNP-s Rétvári Bence közelmúltbeli váci krumpliosztása felveti a tiltott pártfinanszírozás gyanúját. Erre Halász János azt válaszolta: hazug vádról van szó, Rétvári Bence minden törvényt betartott.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ