Cover
Sport
Al Attiyah az élen, Szalayék borultak
2018-01-0913:24
Nasszer Al Attiyah volt a leggyorsabb a dél-amerikai Dakar Rali hétfői napján. Az összetettben viszont a Peugeot versenyzője Stephane Peterhansel vezet.
A perui dűnék között még a legjobbaknak is meggyűlik a baja a környezettel. Az idei Dakar Rally harmadik napján a 296 kilométeres mért szakaszon az autósok mezőnyében a korábbi kétszeres győztes, az etapon többször is defektet szenvedő, katari Nasszer-Al Attiyah bizonyult a legyorsabbnak. 
 
Szakaszgyőzelme azonban nem bizonyult elegendőnek, hiszen a második helyen célba érő francia Stephane Peterhansel előnye az összetettben három perc fölé kúszott. A mezőny magyarjai, a Szalay-Bunkóczi kettős idő nélkül zárta a napot, mint utóbb kiderült az Opellel felborultak a dűnék között. Bár az autó megsérült, a viadalt folytatni tudják. 
 
A magyar versenyzők számára a motoros mezőnyben sem alakult jól az etap. Csupán Dési János maradt versenyben, miután technikai hiba miatt Horváth Lajos feladni kényszerült a viadalt. Hétfőn a címvédő brit Sam Sunderland volt a leggyorsabb, és győzelmének köszönhetően átvette a vezetést az összetett élén.  A Dakar negyedik napján a San Juan de Marcona környéki 444 kilométeres etap vár a versenyzőkre, amelyből 330 kilométer lesz a gyorsasági mért szakasz.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ