Cover
Belföld
Völner Pál: A Soros-szervezetek befolyásolni akarták a bírói ítélkezés menetét
2018-01-0820:10
Ahmed H. terrorista, a bíróság valószínűleg nem is dönt majd másképp - mondta Napi aktuális című műsorunkban az igazságügyi államtitkár. Völner Pál szerint a röszkei zavargás után elfogott férfi tette kimeríti a terrorizmus jogi kategóriáját.
Ahmed H-nak hét útlevele volt, amikor Magyarországon lekapcsolták és mind a hétben érvényes Schengeni vízummal rendelkezett. Ez megkérdőjelezi annak az Uniós szabályozásnak a megbízhatóságát, amiben élünk. Az Unió képviselőinek inkább azzal a kérdéssel kellene foglalkozni, hogy egy bizonytalan hátterű ember hogyan rendelkezhet legális úti okmányokkal és hogyan utazhat szabadon az EU területén.
- mondta Völner Pál.

Furcsának tartja Völner Pál azt is, hogy több Soros Györgyhöz kötődő szervezet tartott érzékenyítő kurzusokat a bíróságokon, azzal a céllal, hogy így befolyásolják a bírói ítélkezés menetét. Az Igazságügyi Minisztérium államtitkára szerint a törvényeknek kell meghatározni, hogy hogyan kell az ilyen ügyekben eljárni. Ez káros befolyásolási kísérlet - tette hozzá.

Az Amnesty Internatio­nal szerint a "megafon használata nem terrorcselekmény", ezzel kapcsolatban Völner Pál azt mondta, hogy "önmagában tényleg nem az, de ha egy megafonnal egy tömeget vezényelnek a határőrizeti alakulat felé, az mindenképpen egy olyan erőszak, ami kimerítheti a terrorizmus fogalomkörét." Ahmed H. saját elmondása szerint tárgyalni próbált a rendőrökkel a békés továbbhaladás reményében, de ez az igazságügyi államtitkár szerint nehezen hihető, hiszen olyan felvételek is vannak, amin kővel dobálja a rendőröket. Hozzátette: majd a bíróság figyelembe veszi ezeket a körülményeket is.

A TELJES BESZÉLGETÉS IDE KATTINTVA NÉZHETŐ VISSZA.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ