Cover
Belföld
Nyomoznak Hadházy ellen, fenyegetőzik Gyurcsány pártja
2018-01-0807:26
Hiába indult nyomozás az LMP társelnöke, Hadházy Ákos ellen, pártja továbbra is azt állítja, „kamu volt” a legutóbbi nemzeti konzultáció és jóval kevesebben küldték vissza a kérdőíveket. A Központi Nyomozó Főügyészség becsület csorbítására alkalmas hamis hang- vagy képfelvétel nyilvánosságra hozatalának bűntette miatt indított nyomozást, ami várhatóan február 13-ig tart majd. A Demokratikus Koalíció közben elszámoltatással fenyegette meg az ügyészség munkatársait. 
Hadházy Ákos még novemberben jelentette ki, hogy nem igaz a kormány állítása, miszerint több mint 1,7 millióan mondtak véleményt az úgynevezett Soros-tervről, szerinte jóval kevesebben küldték vissza a kérdőíveket. Az LMP kizártnak tartja, hogy a beküldési határidőhöz közeledvén egyre többen döntöttek úgy, visszaküldik az íveket. A kormány a kijelentésekre reagálva a kormány feljelentette Hadházyt, majd bocsánatkérésre szólította fel az LMP társelnökét, mert szerinte megsértette az összes embert, aki visszaküldte az ívet. A Fidesz tájékoztatása szerint a kormány azért tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, mert a nemzeti konzultáció hitelességét rontó hamis megnyilvánulások láttak napvilágot. 
Amikor Hadházy Ákos végigjárta azokat a helyszíneket, ahol a nemzeti konzultációs ívekkel kapcsolatban valamiféle eljárás történt, akkor egyértelműen már látszott, hogy egy tendenciózus magatartást tanúsított, aminek az volt a célja, hogy ő mindenképpen azt mondhassa el, hogy itt valamiféle csalásról van szó. Mi már akkor azt mondtuk, hogy egyértelmű, hogy Hadházy Ákos nem mond igazat
 – jelentette ki Puskás Imre, a Fidesz szóvivője. 

Az LMP-hez hasonlóan a hivatalos számadatok láthatóan nem zavarják a DK-t sem, szombaton kiadott közleményében a Gyurcsány-párt az írta, hogy a Hadházy Ákos elleni nyomozás is fideszes politikai akció, amely az igazságszolgáltatást használja fel egy ellenzéki politikus megfélemlítésére és lejáratására. Bár emlékeznek, hogy a Fidesz egyik első politikai indíttatású koncepciós perében, a Sukoró-ügyben az LMP a Fidesz oldalára állt, rendíthetetlenül azt gondoljuk, hogy Orbán Magyarországán az ellenzéki pártok felelősséggel tartoznak egymásért. A DK kiáll Hadházy mellett, és elfogadhatatlannak tartja a hatalomhoz betegesen ragaszkodó Fidesz koncepciós eljárásait. Gyurcsányék nem álltak meg a véleménynyilvánításnál, kormányra kerülésük esetén elszámoltatással fenyegették meg az ügyészség munkatársait. 
Nem ez az első eset, hogy a DK-sok ilyen módon fenyegetőznek. Korábban Gyurcsány Ferenc állította azt, hogy a Sukoró-ügyben egyértelműen az ő elítélése volt a célpont, azonban ez nem sikerült és ígéretet tett arra, hogy „az ítélet meghozatalában részt vevők tette nem fog következmények nélkül maradni”.

ECHO TV HÍRADÓ - PESTISRACOK.HU
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ