Cover
Belföld
Hoppon maradt az Együtt
2018-01-0806:49
Ultimátumot adott az Együtt elnöke az MSZP-nek. Juhász Péter közösségi oldalán arról írt, amennyiben nem tudnak megállapodni a koordinált jelöltállításban az egyéni körzetekben, akkor „jó szívvel indulnak rá” az MSZP-s színekben indított jelöltekre. Az MSZP Juhász nyilatkozatára úgy reagált, a koordinációk ideje lejárt. 
A sikeres ellenzéki politikusokat akarja kicsinálni az MSZP? Ezt a kérdést Juhász Péter tette fel közösségi oldalán. Úgy tűnik, tovább éleződik a konfliktus a két párt között.

Az Együtt elnöke most azon háborgott, hogy jelöltjükre, Szabó Szabolcsra ráindítja politikusát az MSZP Bangóné Borbély Ildikó személyében, a csepeli választókerületben.

Bejegyzésében Juhász Péter azt írta: Mindannyian tudjuk, hogy a kormányváltás alapfeltétele, hogy nem indulnak egymásra az ellenzék jelöltjei, de erről az MSZP vezetése tárgyalni sem hajlandó, Molnár Gyula pártelnök még a levelekre sem válaszol. Írtam neki még Karácsonnyal és Gyurcsánnyal közösen is, majd amikor kiderült, hogy lett MSZP-DK megállapodás, ismét. Egyikre sem jött válasz, az MSZP vezetését hónapok óta nem lehet elérni ebben az ügyben.

A politikus hozzátette: ha az MSZP nem hajlandó az együttműködésre, akkor tudomásul veszik, hogy Botkának volt igaza, hogy igazából a Fidesz irányítja az MSZP-t, és jó szívvel indulnak rá a Fidesz MSZP-s színekben indított jelöltjeire. 
 
Az MSZP elnöke Juhász nyilatkozatára úgy reagált, a koordinációk ideje lejárt december 31-én és már csak a csak a közös indulásról lehet tárgyalni pártjával. Molnár Gyula szavai alapján az Együtt így kívül reked majd a baloldali választási együttműködésen, amennyiben nem mennek bele a közös listába, ettől azonban az Együtt eddig következetesen elzárkózott. 

Noha a 106 egyéni választókerület felosztásáról szóló MSZP–DK-megállapodás szerint a 17. választókerület a szocialistáknak jutott, Gyurcsány Ferencék sem hagyták szó nélkül a történteket és az Együtt mellett álltak ki. „Nincs rendjén, hogy az MSZP a Csepelen 2014-ben győztes Szabó Szabolcs ellen akarja indítani Bangóné Borbély Ildikót. Azt a körzetet az Együttnek tartottuk fenn a DK és a szocialisták megállapodásában” – írta Gréczy Zsolt. A DK szóvivője szerint ha Bangóné is indul, úgy biztosan Németh Szilárd nyer, ezért „több felelősséget, méltányosságot és együttműködést” sürgetett a kormányváltás érdekében. 

ECHO TV Híradó – Magyar Idők 


A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ