Cover
Belföld
Fidesz: A Soros-szervezetek felsorakoztak Ahmed H. mögött
2018-01-0814:44
németh szilárd, ahmed h, röszke
Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke szerint "a Soros György által fizetett NGO-k vagy álcivilek" felsorakoztak a terrorcselekmény elkövetésével vádolt Ahmed H. mögött. Ezek közé sorolta az Amnesty Internationalt és a MigSzolt, továbbá megemlítette Schilling Árpád rendezőt, Juhász Pétert, az Együtt elnökét és Gulyás Márton ellenzéki aktivistát, mint akik emellett a kerítés lebontását is szorgalmazták. Hozzátette: uniós "liberális, komcsi, zöld" képviselők szintén olyan internetes bejegyzéseket tettek közzé, amelyekben kiálltak Ahmed H. mellett.
A kormánypárti országgyűlési képviselő azzal kapcsolatban tartott hétfőn Budapesten sajtótájékoztatót, hogy a Szegedi Törvényszéken - megismételt elsőfokú eljárásban - folytatódik a 2015-ös röszkei zavargások miatt terrorcselekmény elkövetésével vádolt Ahmed H. pere.

"Brüsszel és a magyar ellenzék, amely abban érdekelt, hogy a Soros-terv teljesüljön, hogy Magyarország bevándorlóországgá váljon, egyértelműen beállt a mellé az Ahmed H. mellé, aki egyébként egy fundamentalista iszlám szervezet bizonyított tagja" - mondta Németh Szilárd. A politikus azt is kiemelte, hogy Ahmed H.-t Bárándy Péter, a Medgyessy-kormány volt igazságügy-minisztere védi, aki "most is nagyon fontos politikai szerepet játszik", ugyanis tagja annak a formálódó árnyékkormánynak, "a Balázs Péter-féle csapatnak", amely "azon legyeskedik, hogy az ellenzék át tudja venni a hatalmat".

Hazugságnak nevezte továbbá azt az állítást, hogy Magyarországon nem demokratikus módon működik az igazságszolgáltatás. Az Ahmed H.-perben is minden a perrendtartás szerint zajlik - jelentette ki. Németh Szilárd végül arra kérte a kormányt, hogy hozza meg a "Soros-terv" megakadályozásához szükséges döntéseket.

Völner: terrorizmus esetén is vannak a hatóságok munkáját bíráló szervezetek

Völner Pál kijelentette: a kormány továbbra is meg fogja védeni a határokat, nem engedi, hogy a rendőröket kényszerítsék, dobálják. Hozzátette, a kormány nem engedi meg azt sem, hogy különböző szervezetek képviseletében ezt a tevékenységet a hazai jogrendet veszélyeztető módon támogassák. Mint mondta, az említett szervezetek, a Soros Györgyhöz köthető NGO-k korábban tiltakozásokat és tüntetéseket is szerveztek. 

Az államtitkár az ügy érdekességeként említette, hogy Ahmed H.-nak hét útlevele volt, és valamennyi érvényes schengeni vízumot tartalmazott. Közölte: az Európai Parlament illetékeseinek, akik tiltakoztak Ahmed H. elítélése ellen, inkább azt kellene megvizsgálniuk, hogyan fordulhatott elő az, hogy egy szír nemzetiségű férfi hét érvényes schengeni vízumot tudott kiállíttatni a nevére. Hozzátette, talán az európai uniós szűrökkel van némi probléma, és ezek vizsgálata után kellene a magyar eljárásokat bírálni.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ