Cover
Sport
„Akadoztak”, de célba értek Szalayék a Dakar rali 2. napján
2018-01-0814:32
Többször is elakadt a sivatagi homokban a Szalay Balázs-Bunkoczi László páros autója a Dakar rali 2. napján. Szalayék így visszacsúsztak a 41. helyre. A nap leggyorsabbja a francia Cyril Despres volt. 
Nem volt könnyű dolga a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettősnek a 40. Dakar rali második szakaszán, mivel a szokásoktól eltérően az autósok rajtoltak elsőként, ezért nem volt előttük motoros nyom, amely segítette volna a tájékozódást. A 279 kilométeres szakasz 90%-a járatlan homokdűnék között folyt, ezért Szalayék többször is megállásra kényszerültek. Az Opel Dakar Teamnek először egy dűnén való átkelés okozott gondot, majd rossz irányt választottak, elakadtak a homokban és ásniuk kellett. Később defektjük volt, és lemerült az akkumulátoruk, de végül beértek a célba. 
„Sok nehézséggel birkóztunk ma meg, volt, amit én szúrtam el, volt amire nem számítottunk, csak úgy jött magától. Például egyszer észrevettük, hogy az akkumulátorunk 10 százalék alatt van és egyszerűen meg kellett állni, mert nem volt mit csinálni”
- mondta Szalay Balázs.

 Az autósoknál elsőként az összetettben is vezető francia Cyril Despres ért célba. Szalayék végül a 42. helyen zártak, összetettben pedig a 41. helyről várják a folytatást. A motorosoknál a spanyol Joan Barreda Bort volt a leggyorsabb, aki ezzel összesítésben is az élen áll. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ