Cover
Belföld
Tuzson Bence: Bosszúhadjárat folyik Magyarország ellen
2018-01-0718:30
tuzson bence, echo mérleg, migráció, eu, foglalkoztatottság
Bosszúhadjárat folyik Magyarország és azon államok ellen, amelyek nem akarják kvóták alapján befogadni a migránsokat - jelentette ki a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az Echo-mérleg című műsorunk vasárnapi adásában. Tuzson Bence hangsúlyozta, hazánk eddig 1 milliárd eurót költött Európa határainak védelmére, ám ehhez az EU egy forinttal sem járult hozzá. Az államtitkár beszélt a javuló foglalkoztatottsági adatokról és a családok évéről is.
A héten az Európai Bíróság elé került az Európai Bizottság kötelező kvóta elleni keresete. A kvóta helyett azonban sokkal fontosabb a határvédelem, és a valódi szolidaritás - mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár. Tuzson Bence szerint a valódi kérdés az, hogy meddig tart a tagállamok önrendelkezése. 
Mondhatjuk azt, hogy bosszúhadjárat folyik például Magyarország vagy Lengyelország ellen ezekben a kérdésekben, ezt nem lehet hagyni. Azt gondolom, ez mindenképpen méltánytalan, a jogi érveinket természetesen el fogjuk mondani, de ez nem csak jogi kérdés, ez bizony egy súlyos európai politikai kérdés is.

2018 a családok éve lesz

Tuzson Bence arról is beszélt, hogy elkezdődött a családok éve. A meglévő családpolitikai intézkedések, a CSOK és a családi adókedvezmény mellett új lehetőségek is lesznek. Például a a jelzáloghitelesek esetében, ha valakinek jelzáloghitele van és három gyereket vállal, akkor attól kezdődően leírhat egymillió forintot a hiteléből, és minden további gyerek után egy-egy millió forintot. Az államtitkár a foglalkoztatottságról is beszélt. A munkanélküliségi ráta ugyanis 3,8%-ra csökkent.
Hozzá kell tenni azt, hogy egészen addig nem lehetünk nyugodtak, amíg egyetlen olyan ember is van Magyarországon, aki tud, akar és képes dolgozni és nincsen munkája. Ezért tovább kell dolgozni azon is, hogy a képzési rendszereket továbbfejlesszük, hogy olyan képzések valósuljanak meg, amelyekre az iparnak is szüksége van.
Tuzson Bence hozzátette, 750 ezerrel több ember dolgozik ma Magyarországon, mint 2010-ben, de szerinte a munkaerőpiacon még mindig vannak tartalékok.

A TELJES BESZÉLGETÉS IDE KATTINTVA NÉZHETŐ VISSZA.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ