Külföld
Sok civil meghalt szíriai légitámadásokban
2018-01-0617:45
Legalább 17 polgári személy meghalt Szíriában szombaton a kormányerőknek és orosz szövetségesének a Damaszkusz melletti Kelet-Gúta városa elleni légitámadásaiban - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns aktivista szervezet. 
A legtöbb áldozata a Hamúria város elleni légitámadásoknak volt, ott tizenketten haltak meg, közöttük két gyermek - közölte az OSDH. 
    
Az AFP helyszíni tudósítója a légitámadás következtében összedőlt házakat, tátongó homlokzatokat látott a romok borította utcákon. A mentésben helyi lakosok és a lázadók kezén lévő területeken a mentést végző kéksisakosok vettek részt. 
    
Madira városában két polgári lakos, Erbínben pedig három társuk halt meg - közölte az OSDH. A szervezet szerint a légicsapásokban harmincöten sebesültek meg. 
    
A kormányerők napok óta próbálják a lázadók kezén lévő Kelet-Gútában lévő egyetlen támaszpontjuk elleni ostromot megtörni. 
    
A Bassár el-Aszad szíriai elnök erői által 2013 óta ostromlott Kelet-Gúta 400 ezer lakosa nagyon nehéz körülmények között él, élelmiszer- és gyógyszerhiány sújtja őket. 

MTI

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ