Cover
Külföld
A V4-eknek új szövetségeseket kell keresniük a kvóták elleni küzdelemhez
2018-01-0616:22
cseh, V4, brüsszel, európai, unió, kvóta
Andrej Babis cseh kormányfő szerint a visegrádi országoknak új szövetségeseket kell keresniük az illegális bevándorlás elleni küzdelemhez, és meg kell győzniük Brüsszelt, hogy a menekültkvóták értelmetlenek. 
"Világos tervem van arra nézve, hogyan harcoljunk a menekültkvóták ellen, és ehhez új szövetségeseket keresek"
 – jelentette ki Andrej Babis.
A cseh kormányfő elmondta: ennek érdekében a közeli hetekben felkeresi a bolgár miniszterelnököt, akinek országa jelenleg az EU soros elnöki tisztségét tölti be, továbbá Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét, ellátogat Davosba, a világgazdasági fórumra, találkozik az osztrák kancellárral, és tervben van egy V4-es fórum is.
„Újabb és újabb szövetségeseket kell keresnünk, és meg kell győznünk Brüsszelt, hogy a kvóták teljesen értelmetlenek, akárcsak a valamiféle kétsebességes Európa”
 – fejtette ki véleményét a cseh kormányfő.
Továbbá leszögezte: az Európai Unió országainak össze kell fogniuk, és nem állandóan szemrehányásokat tenni egyeseknek. Csehország visegrádi partnereivel összhangban határozottan elutasítja a Brüsszel által szorgalmazott menekültkvótákat. A miniszterelnök szerint ez Csehország számára fontos biztonságpolitikai kérdés, amelyet meg kell oldani. 

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ