Cover
Belföld
Fricz Tamás: Összeálltak a csalódott, frusztrált emberek
2018-01-0408:10
Ha már nem hisznek benne az ellenzéki pártok, hogy meg lehet nyerni a választást, akkor jön néhány szakértő jobb- és baloldalról egyaránt, aki vissza akarják hozni annak a reményét, hogy mégiscsak összeálljon egyfajta ellenzéki egység – így reagált Fricz Tamás politológus arra, hogy Válasszunk! 2018 névvel új csoport alakult, amely segítene az ellenzéki pártoknak egy közös választási program megalkotásában. A szakértő szerint azt látni, hogy olyan koncepciók mentén próbálnak létrehozni egy csapatot, melyekről mér kiderült, hogy nem igazán működnek.

Az egész mozgalom atyja Balázs Péter volt uniós biztos, exkülügyminiszter, aki egy 1983-as szigorúan titkos jelentés szerint a katonai hírszerzés tagja volt. Fricz Tamás szerint az, hogy olyan ember áll a kezdeményezés élén, akinek a múltjában foltok találhatóak, eleve megkérdőjelezi az egész mozgalom méltóságát. 
Olyan frusztrált emberek vannak ebben a körben, akik úgy gondolják, hogy valaha csalódtak abban, hogy őket nem megfelelően pozícionálták
– mondta Fricz Tamás utalva többek között Bod Péter Ákosra, akinek minisztersége alatt egymillió munkahely szűnt meg, jegybankelnöki korszakában pedig 25 százalékos volt az infláció.

A teljes beszélgetésIDE KATTINTVA megtekinthető 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ