Cover
Gazdaság
Lentner Csaba: A magyar gazdaság növekszik
2018-01-0309:23
gazdaság, adó, beruházás, fejlődés, vállalkozás
Több adónem esetében is csökkenést hozott az új év. 69 hónapja folyamatos Magyarországon a reálbéreknek az emelkedése. Siker látható a Kárpát-medencében, mely mind a makrogazdasági, mind a munkavállalók szempontjából érzékelhető - mondta Lentner Csaba közgazdász a Napi Aktuális keddi adásában. 
Lentner Csaba szerint, az új adórendszer miatt a vállalkozásoknak több pénzük marad, így fejlesztésekre, beruházásokra, béremelésekre bőségesen meg lesz a fedezet. 

„Egy következő 4 éves perióduson belül, a lehetősége, a feltétele meglesz annak, hogy Magyarországon a személyi jövedelemadó 10% alá csökkenjen.”
- mondta Lentner Csaba.

Versenyképességi rangsorokban rosszul szerepel hazánk. Ennek okai Lentner Csaba szerint elsősorban az oktatásban keresendő. Véleménye szerint nem a műszaki, természettudományi területen vannak hiányosságok, hanem a főleg a társadalomtudományok a közigazgatási, közgazdaságtudományi, jogtudományi és államtudományi képzés területén. Másodsorban pedig a stabil adórendszer nyújthatna megfelelő táptalajt a befektetéseknek. Hiába vannak alacsony adók, a vállalkozók, befektetők a stabil rendszert szeretik. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ