Cover
Belföld
Dömötör Csaba: Ma Magyarországot leginkább az illegális bevándorlás fenyegeti
2018-01-0221:40
dömötör csaba, adókedvezmény, minimálbér növekedés, migráció, orbán viktor
A Napi aktuális vendége volt Dömötör Csaba, parlamenti államtitkár. Számos adókedvezmény és minimálbér növekedés várható 2018-ban. Súlyos anyagi következményei lennének viszont annak, ha Magyarország elfogadná a betelepítési kvótát, Németországban mintegy 770 ezer forintba kerül egy bevándorló ellátása havonta. 
2018-ban tovább emelkednek a bérek. Az általános minimálbér 8 százalékkal, míg a szakmunkások bére 12 százalékkal nő.
2010-hez képest már 88 százalékkal magasabb a minimálbér összege. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy ne lehetne tovább emelni a béreket, azonban fontos, hogy jó úton haladunk.
- tette hozzá. 
Minden gyermeket nevelő család számíthat adókedvezményekre, most a kétgyermekesek kedvezménye növekszik 35 ezer forintra. Jövőre ez az összeg 40 ezerre emelkedik majd, míg a háromgyerekeseknél majdnem 100 ezer forint lesz. 

Ma Magyarországot leginkább az illegális bevándorlás fenyegeti, csupán a védelemre 50 milliárddal többet költ majd a kormány. Németországi számítások szerint egyetlen bevándorló ellátása nekik havonta 770 ezer forintba kerül. Ezen a példán keresztül jól látszik, hogyha Magyarország elfogadná a kvótákat, nemcsak beláthatatlan biztonsági hanem beláthatatlan anyagi terheket is jelentene. Sokkal inkább a határvédelem megerősítésére, illetve a magyar családok támogatására szeretnék fordítani, nem pedig a bevándorlókra. 

Orbán Viktor levélben keresi meg azokat a választókat, akik korábban kifejezték véleményüket a Soros-tervvel, az illegális bevándorlással kapcsolatban. 

Ezt a levelet nem a kormány, hanem a Fidesz küldi. Más pártok is fordulnak ehhez a lehetőséghez, hogy elérjék híveiket, annak érdekében, hogy támogassák őket. Jelen esetben sincs ez másként.
magyarázta Dömötör Csaba.

A teljes beszélgetés IDE KATTINTVA elérhető. 

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ