Cover
Belföld
Deutsch Tamás: Több százezerrel nőtt az internet-előfizetők száma
2018-01-0221:00
Deutsch Tamás, internet, Európai Unió, Európai Parlament
A Napi Aktuális vendége volt Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos. Az internet-előfizetés 22 százalékkal lett olcsóbb alig 13 hónap alatt. A csökkentésnek köszönhetően százezrekkel nőtt az előfizetések száma, ami már megközelíti az Európai Unió átlagát. Emellett kitért arra is, hogy a 2019-es európai parlamenti választások a migrációról fognak szólni.
2017-ben 27-ről 18 százalékra csökkent az internet ÁFÁ-ja, 2018-ban pedig 5 százalékra mérséklődött a közteher. Minden magyar polgárnak 7-8 százalékkal csökkent az internetelőfizetési díja, ami azt jelenti, hogy egy havi díjat tudtunk megspórolni a tavalyi évben- magyarázta Deutsch Tamás.
Az a célunk, hogy minden az internethasználat útjába álló akadályt sikerülne közös erővel elbontanunk.
– mondta Deutsch Tamás azzal kapcsolatban, hogy miért van szükség az internet árának csökkentésére. Voltak és vannak is olyan családok, akiknek a legolcsóbb internet is drága volt. 

Alig 13 hónap alatt 22 százalékkal lett olcsóbb az internet-előfizetés. 

Ez vezetett oda, hogy a tavalyi évben több százezerrel bővült az internet-előfizetők száma. 72-ről 78 százalékra nőtt a magyar polgárok között, azoknak az aránya, akik immáron rendszeres internethasználók, alig egy százalékkal vagyunk már csak elmaradva az Európai Unió átlagától.
Beszélt arról is, hogy például Strasbourggal szemben Magyarországon sokkal jobb színvonalú a mobilinternet, a vezetékes internetet tekintve pedig a fejlesztéseknek köszönhetően elértük Belgium szintjét. 

Ha a Szupergyors Internet Programot sikerrel megvalósítják, Magyarország lesz az első az Európai Unióban, ahol minden háztartásban elérhető a szupergyors internet. 

Deutsch Tamás kitért a 2019-es európai parlamenti választásokra, ami véleménye szerint a migrációról fog szólni: 

Úgy látom, hogy az Európai Unió tagországait irányító kormányok vezetőinek döntő többsége mindent megtesz annak érdekében, hogy elvegye a lehetőséget az európai polgároktól, hogy beleszóljanak mi legyen az illegális migráció, a betelepítéseket illetően. A fejük felett hoznak döntéseket. Erre 2019-ben az európai parlamenti választások idején már nem lesz lehetőség.
A teljes beszélgetés IDE KATTINTVA elérhető. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ